fbpx
Росія формує нову інженерну частину Тихоокеанського флоту

Росія формує нову інженерну частину Тихоокеанського флоту

Азія ВМФ Росії Інженерні війська Росія Світ Сусіди Тихий океан Флот

У Росії сформували новий морський інженерний полк на Тихому океані.

Про це інформує Мілітарний.

Міноборони країни-агресора повідомило, що новий інженерний підрозділ Тихоокеанського флоту ВМФ Росії вже отримав все необхідне обладнання для облаштування причалу в будь-якій точці узбережжя, пише видання «Известия».

При необхідності ця частина створить пункти тимчасового базування кораблів або забезпечить дії морської піхоти.

Морські інженери зможуть швидко розгортати цілі військово-морські бази як на Далекому Сході, так і – при необхідності – далеко від рідних берегів, – зазначають у повідомленні.

До завдань окремого морського інженерного полку, що з’явився в складі Тихоокеанського флоту (ТОФ) Росії, входить швидке обладнання причалів та інфраструктури для обслуговування кораблів.

Заявлено, що російські морські військові інженери зможуть діяти в будь-якій точці – наприклад, при експедиційних діях або висадці десанту.

У перспективі планується сформувати ще кілька аналогічних частин у складі флоту.

Новий інженерний полк, швидше за все, буде відповідати за створення інфраструктури в Приморському краї, на Сахаліні та на Курильських островах.

Новий полк серйозно розширить можливості інженерів ТОФ. Зараз у складі Тихоокеанського флоту є 186-й окремий морський інженерний батальйон.

Його особовий склад навчений взаємодіяти з морською піхотою. Військовослужбовці підрозділу відповідають за розмінування або мінування ділянок узбережжя, будівель і технічних споруд при проведенні десантів або оборонних операцій.

На озброєнні подібних російських інженерних частин стоїть сама різнопланова техніка: пересувні електростанції, мобільні фільтрувальні станції, підйомні крани, протимінні трали, екскаватори, бурові установки та землерийні машини, а також буксирні катери і водолазне спорядження.

Азія ВМФ Росії Інженерні війська Росія Світ Сусіди Тихий океан Флот