fbpx
Росія хоче посилити ППО на Зміїному, але ЗСУ готують відповідь

Росія хоче посилити ППО на Зміїному, але ЗСУ готують відповідь

Війна з Росією Зміїний Україна Чорне море

Окупанти прагнуть зміцнити протиповітряну оборону над захопленим українським островом Зміїний у Чорному морі.

Про це повідомив речник оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram.

Зараз Росія стягує системи протиповітряної оборони на острів, але українське військове командування готує відповідь на ці дії ворога.

“Там ворог намагається встановити системи протиповітряної оборони. Але відповідні рішення нашого військового керівництва стануть фатальними для окупантів”, – сказав Братчук.

Раніше представник американського оборонного відомства також повідомив, що російські окупанти намагаються зміцнити оборону на захопленому острові Зміїний.

Зокрема загарбники мають на меті посилити протиповітряну оборону.

За словами високопосадовця Пентагону, армія Росії продовжує контролювати острів, але українські сили активно намагаються витіснити загарбників з цього клаптика суші у Чорному морі.

Минулого тижня активізувалися бойові дії за острів. Збройні Сили України активно перешкоджають росіянам влаштувати там свої позиції і отримати контроль над цим районом моря.

Результати роботи військових сил оборони України – знищенні ЗРК “Тор”ЗРК “Стрела-10”боєприпаси та катери поруч з островом.

Також українські військові опублікували відео роботу української авіації по силах противника на Зміїному.

Окрім того, військові Сил оборони України знищили вертоліт ворога на острові. На відео знятому з безпілотника Bayraktar зафіксовано влучання у авіатехніку противника.

https://www.youtube.com/watch?v=oSWO_sNztRM&feature=emb_imp_woyt

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що боротьба за острів Зміїний, який має стратегічне значення, триватиме стільки, скільки буде потрібно.

Війна з Росією Зміїний Україна Чорне море