fbpx
Росія намагається вплинути на рішення про передачу Україні словацьких МиГ-29

Росія намагається вплинути на рішення про передачу Україні словацьких МиГ-29

Військова допомога Європа Інформаційна війна Словаччина Україна

У Словаччини Росія використовує інструменти пропаганди, щоб вплинути на суспільну думку на тему військової підтримки України.

Лише половина словацьких респондентів опитування підтримують те, що країна продає свій парк винищувачів, аби допомогти Україні захиститися від російської агресії.

Попри російський вплив, словацький уряд не припинятиме військову підтримку України.

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що підтримка продовжиться, незважаючи на всі зусилля Росії вплинути на суспільну думку.

Словаччина хоче восени передати Україні винищувачі МиГ-29 за 300 мільйонів євро.

Російська пропаганда робить усе можливе, щоб змінити настрої населення, щоб припинити або заблокувати подальшу передачу військової техніки Україні. Нам потрібно допомагати українцям – вони на це заслуговують – і ми дуже добре розуміємо, що означає окупація“, – сказав він.

Дослідження GLOBSEC показало, що хоча Росію сприймають як загрозу 62% респондентів, 37% все ж бачать Москву як одного з найважливіших стратегічних партнерів Словаччини.

Раніше у Словаччині заявили про намір спорядити до України винищувачі МиГ-29, якщо Польща та Чехія гарантуватимуть захист її повітряного простору.

МиГ-29 ПС Словаччини Фото: Lukasz

Словаччина вже передавала Україні вертольоти Ми-17, Ми-2.

У серпні Словаччина передала Україні перші чотири самохідні артилерійські установки “Zuzana 2”.

САУ “Zuzana 2” від Словаччини для військових України. Серпень 2022. Фото: DMD Group, a.s.

Раніше держава вже скеровувала Україні військову допомогу, зокрема, свою систему протиповітряної оборони С-300, а також іншу техніку.

Щоб після цього країна не залишилась беззахисною, Німеччина, США та Нідерланди розмістили у країні чотири ракетні комплекси “Patriot”.

Військова допомога Європа Інформаційна війна Словаччина Україна