fbpx
Росія не змогла придбати завод суднових двигунів у Норвегії

Росія не змогла придбати завод суднових двигунів у Норвегії

Європа Норвегія Світ Суднобудування Флот

Росія не змогла придбати завод з виробництва суднових двигунів у Норвегії

Про це інформує Мілітарний.

Британська компанія Langley Holdings підписала угоду про придбання норвезької компанії Bergen Engines AS, яка належить британській Rolls-Royce, на суму 63 млн євро. Про це повідомляє новий власник.

Bergen Engines стане частиною новоствореного підрозділу Power Solutions у місті Ленглі разом з Marelli Motori, італійським виробником двигунів та генераторів; Piller Power Systems, німецької компанії захисту критичної інфраструктури.

Норвезька компанія, що базується в Хордвікнесеті, поблизу Бергена, виробляє дизельні та газопоршневі двигуни на рідкому і газовому паливі для комерційного морського сектору та морських суден, а також для виробництва електроенергії.

Процес виробництва судових двигунів у Норвегії

Двигуни компанії стоять на норвезьких патрульних кораблях, розвідувальному судні і заплановані до постачання на криголамні судна, які будують для військових.

В компанії Bergen Engines працює понад 900 людей по всьому світу, в тому числі 650 на головному заводі в Хордвікнесе. Очікується, що прибуток компанії у 2021 році, становитиме 260 мільйонів євро

Продаж включає завод Bergen Engines, майстерню обслуговування та ливарне виробництво, двигуни та електростанції, а також її іноземні дочірні компанії та мережу.

У березні цього року, уряд Норвегії зупинив продаж цього заводу компанії з Росії. Перевіркою угоди, займалося контррозвідувальне Управління національної безпеки.

Процес виробництва судових двигунів у Норвегії на заводі Bergen Engines

На початку лютого англійська компанія анонсувала продаж підприємства структурі російського «Трансмашхолдингу» приблизно за 150 мільйонів євро.

«Трансмашхолдинг» повідомив, що таким чином планує розширити свою присутність на ринку мікроелектростанцій для віддалених об’єктів. Однак в Норвегії побоюються використання підприємства у військово-промисловому комплексі.

Корабельні двигуни – одна з найбільш проблемних галузей для російського суднобудування. У проєкті стратегії розвитку суднобудівної промисловості Мінпромторгу ситуація з корабельними двигунами названа «особливо критичною».

Європа Норвегія Світ Суднобудування Флот