fbpx
Росія перебазувала захоплені у 2014 році кораблі

Росія перебазувала захоплені у 2014 році кораблі

ВДК «Костянтин Ольшанський» (U402) Корабель управління «Славутич» (U510) Крим Російська агресія Севастополь Флот Чорне море

Сьогодні, 12 березня 2020 року, у причальної стінки в бухті Інженерна у Севастополі розпочалось формування групи кораблів, що були захоплені в України у 2014 році.

Про це повідомляє Український мілітарний портал із посиланням на опубліковані напередодні світлини з окупованого Севастополя.

З моменту окупації Криму ці кораблі вперше зібрались у цьому місці, до 2014-го року вони штатно базувались біля сусіднього причалу на місці стоянки ВМС ЗС України.

У цьому ж місці куди поставили захоплені кораблі є місцем базування 41-ї бригади ракетних катерів, які вчора вийшли звідси.

Першим був пришвартований середній розвідувальний корабель “Славутич” проекту 12884, потім до нього було поставлено великий десантний корабель “Костянтин Ольшанський” проекту 775.

До цього перебазування великий десантний корабель “Костянтин Ольшанський” знаходився у Південній бухті Севастополя, а “Славутич” у місці базуванні 30-ї дивізії кораблів Чорноморського флоту ВМФ Росії.

У 2016-у році з’явилась інформація, що Росія здійснювала підготовку захопленого у Криму десантного корабля “Костянтин Ольшанський” до бойового використання, проте станом на березень 2020 року ця інформація не була підтверджена як і щодо інших кораблів, як були захоплені у 2014 році.

Впродовж останнього року відбулось мінімум дві поломки російських десантних кораблів Чорноморського флоту ВМФ Росії – великий десантний корабель “Цезарь Куников” зламався під час навчань у районі мису Херсонес у окупованому Крим, а великий десантний корабель “Орск” (148) здійснював перехід з Сирії до Севастополя на буксирі і був помічений у такому стані під час переходу протоки Босфор у січні 2020 року.

Незадовільний стан російських десантних кораблів викликаний великою інтенсивністю їх використання у так званому “Сирійському експресі” – логістичній операції із забезпечення російського угрупування у Сирії.

ВДК «Костянтин Ольшанський» (U402) Корабель управління «Славутич» (U510) Крим Російська агресія Севастополь Флот Чорне море