fbpx
Росія перекидає до Білорусі танки, бронетехніку та артилерію

Росія перекидає до Білорусі танки, бронетехніку та артилерію

Білорусь Війна з Росією Європа Росія Світ Сусіди

До Білорусі у рамках розгортання регіонального угруповання військ прибувають російські танки, бронетехніка, артилерія і особовий склад.

Про це повідомив начальник департаменту міжнародного військового співробітництва міноборони Білорусі Валерій Ревенко.

Він заявив, що до Білорусі з РФ прибудуть близько 9 тисяч російських військовослужбовців.

Окрім того, разом з особовим складом до країни перекинуть близько 170 танків, до 200 бойових броньованих машин і близько 100 гармат і мінометів калібром понад 100 мм.

“Загальна чисельність до прибуття в РБ становитиме до 9000 о/с, близько 170 танків, до 200 ББМ і до 100 гармат і мінометів калібром понад 100 мм”, – написав Ревенко у Twitter.

Перші ешелони з російськими військовослужбовцями у рамках розгортання спільного регіонального угруповання військ почали прибувати до Білорусі 15 жовтня.

Було заявлено, що рішення про створення цього угруповання військ ухвалено та реалізується нібито “в інтересах посилення охорони і оборони кордону Союзної держави”.

А розгортання війська “продиктоване безперервною активністю в прикордонних із Білоруссю районах”.

16 жовтня в столиці Білорусі були зафіксовані польоти російських винищувачів МиГ-31. Ці літаки можуть бути озброєні далекобійними ракетами класу “повітря-повітря” Р-37, або бути носіями ракет Х-47М “Кинжал”, якими росіяни завдають ударів по території України.

Винищувачі здійснювали посадку в аеропорту Мачулищі. Це діючий військовий аеродром поблизу Мінська.

10 жовтня стало відомо, що Лукашенко та Путін домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ. Було заявлено, що основою цього угруповання буде армія Білорусі. За указом Олександра Лукашенка з 11 жовтня розпочалася перевірка збройних сил Білорусі.

У міноборони Білорусі заявили, що зараз відбувається ротація підрозділів, які здійснюють посилену охорону державного кордону.

Білорусь Війна з Росією Європа Росія Світ Сусіди