fbpx
Росія перекидає на передову модифіковані БТР-50

Росія перекидає на передову модифіковані БТР-50

Бронетехніка БТР-50 Війна з Росією Росія Україна

Після двох місяців затишшя російські БТР-50 знову з’являються на кадрах направляючись на передові позиції окупантів.

Відео опублікували російські пропагандистські медіа.

На опублікованих кадрах показано колону танкових тралів, що перевозять бронетехніку, в складі якої можна помітити два БТР-50. Імовірний напрямок колони – південний фронт.

Розконсервовані та відновлені гусеничні бронетранспортери 50-х років були модернізовані росіянами шляхом встановлення зенітної установки ЗУ-23-2.

Вірогідніше за все, виготовлена росіянами конструкція є такою собі ерзац-БМП, основним завданням котрої буде перевезення піхоти та ведення вогню із гармат по наземним цілям.

Раніше ці бронетранспортери неодноразово були помічені на полігоні поблизу міста Урзув, Запорізької області.

Мілітарний повідомляв у березні, що росіяни поступово відновлюють після десятиліть простою древні радянські зразки бронетехніки. На фото нижче один із таких бронетранспортерів, що був відновлений та оснащений великокаліберним кулеметом НСВТ калібру 12,7 мм.

Причиною повернення до строю музейних експонатів 50-х років стало результатом виключно високих втрат російських військ у бронетехніці за час російсько-української війни. Тим не менш, БТР-50 все ще становить загрозу та може бути ефективно використаний проти українських військових.

Броньований корпус бронетранспортеру зварений із сталевих катаних бронелистів товщиною 8-13 мм. Бронювання може захистити екіпаж в середині від малих уламків та обстрілу легкого стрілецького озброєння калібру 7,62-мм.

Екіпаж машини складається з двох осіб. Бронетранспортер має великий десантний відсік, який здатний вмістити до 20 людей. Також він здатен перевозити на даху до 2 тонн вантажу або ж артилерійську систему, наприклад, ЗУ-23-2 або ЗПУ-4.

Т-54/55

Ще одним реліктовим зразком броньованої техніки, яку РФ відновлює та постачає окупаційним військам на передову є радянські танки Т-54/55 сталінської епохи. Мілітарний з’ясував, що принаймні частина цих відновлених бойових машин вже знаходиться на території тимчасово окупованих районів Запорізької області України.

Про те, що Росія повертає із баз зберігання старі радянські танки Т-54 та Т-55, стало відомо 22 березня цього року.

Бронетехніка БТР-50 Війна з Росією Росія Україна