fbpx
Росія підготувала провокацію до ракетних стрільб на Одещині

Росія підготувала провокацію до ракетних стрільб на Одещині

КБ «ЛУЧ» Провокації Ракетобудування Росія Чорне море Чорноморський флот

До чергових ракетних стрільб України на півдні Одеської області Росія підготувала провокацію з метою ускладнення чергового етапу випробувань вітчизняних ракетних комплексів.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на відповідні сповіщення NOTAM (Notice to Airmen) та морський припис 352/19

На час ракетних стрільб Росія перекрила прилеглу до району пусків морську ділянку у Чорному морі.

Відповідно до сповіщень NOTAM A2762/19 та A2761/19 в цю п’ятницю та суботу (30 та 31 серпня 2019-го року) відбуватимуться ракетні пуски на півдні Одеської області. В цей час буде обмежений доступ до мисів “Калфа”, “Льодники” та 1-10 км морської коси від н.п. Лебедівка.

Саме на цьому полігоні здійснюються випробування ракетних комплексів РК-360МЦ “Нептун” та “Вільха”. Під час останнього у липні 2019-го відбулися пуски «Вільха-М» штатними розрахунками 107-ї реактивної артилерійської бригади.

В цей же час з 29 по 31 серпня 2019-го року Росія морським приписом 352/19 перекрила прилеглий до закритого повітряного простору район у морі:

Район ракетних стрільб України та перекритий Росією район у Чорному морі у серпні 2019-го

Відповідно до припису 352/19 перекритий Росією район буде небезпечний для плавання 29, 30 та 31 серпня з 3 години ночі до 20-ї години дня.

Офіційне трактування російського припису – для проведення ракетних стрільб.

Подібним чином Росія вже здійснювала перепони під час міжнародних навчань Sea Breeze 2019, коли перед стартом морських маневрів перекрила одну з запланованих для морських стрільб локацій у Чорному морі:

На відміну від попередньої провокації, зараз у Чорному морі перекритий район разом із рекомендованими шляхами для цивільного судноплавства.

КБ «ЛУЧ» Провокації Ракетобудування Росія Чорне море Чорноморський флот