fbpx
Росія планує озброїтися новими інженерними машинами

Росія планує озброїтися новими інженерними машинами

ЗС Росії Інженерні війська Росія Світ

Міністерство оборони Росії завершило випробування перспективної універсальної броньованої інженерної машини УБІМ.

Про це повідомляє пресцентр Міноборони РФ.

Машина призначена для забезпечення просування військ і виконання інженерних робіт в умовах вогневого впливу противника, в тому числі на зараженій місцевості.

За підсумками випробувань військові мають намір прийняти рішення про прийняття нової машини на озброєння інженерних підрозділів.

В даний час на озброєнні Росії стоять інженерні машини розгородження ІМР-2 та ІМР-3М. Вони створені на базі основних бойових танків Т-72 і Т-90 відповідно.

УБІМ

Розробкою УБІМ займається «Уралвагонзавод». Вперше машина була представлена ​​публіці у 2018 році. УБІМ створюється на базі основного бойового танка Т-90. Її повна маса становить 55 тонн.

Машина оснащена двигуном потужністю 1,1 тисячі кінських сил, який дозволяє їй розвивати швидкість до 60 кілометрів на годину. Запас її ходу складає близько 500 кілометрів.

На УБІМ встановлений дистанційно керований бойовий модуль з кулеметом калібру 12,7 міліметра з боєзапасом на 1200 патронів.

У населеному відсіку машини розміщуються два члени екіпажу і три сапери. УБІМ оснащена бульдозерним відвалом і тяговою лебідкою для евакуації інших машин.

УБІМ. Фото: Форум "Армія 2018"

На машину також можуть бути встановлені гідравлічний молот для руйнування бетонних конструкцій або стріла з універсальним екскаваторним ковшем.

Військові мають намір використовувати нову машину для прокладання колонних шляхів, підготовки доріг, засипки ровів і воронок, організації з’їздів в ярах або на берегах і багатьох інших інженерних робіт.

ЗС Росії Інженерні війська Росія Світ