fbpx
Росія планує відновити виробництво ядерних балістичних ракет середньої та малої дальності

Росія планує відновити виробництво ядерних балістичних ракет середньої та малої дальності

Балістичні ракети Європа Ракетобудування Росія Світ

Росія прагне відновити виробництво балістичних ракет малої та середньої дальності, які будуть використовувати ядерні боєголовки.

Про це заявив президент РФ, під час відеоконференція з членами ради безпеки.

За словами Путіна, такий крок пов’язаний з тим, що США без офіційного виходу з договору РСМД розпочали розробку ракет з дальністю понад 500 км у складі наземних тактичних систем.

Саме через це, наразі Росія планує дати власну відповідь на ці дії з боку США та відновити виробництво ракет середньої та малої дальності, аби підготуватись до провокаційних дій з боку США та НАТО.

Пуск крилатої ракети Tomahawk наземним комплексом Typhon. Фото: US Army

«Сполучені Штати під надуманим приводом вийшли з цього договору й оголосили про те, що вони будуть такі ракетні системи виробляти» – зазначив Путін

Також він наголосив на недавніх навчаннях США та Данії, коли ВМФ США спільно з домашньою гвардією армії Данії провели навчальне розгортання ракетного ударного комплексу Mk.70 PDS на острові Борнгольм.

Тоді, Міністерстві оборони Королівства Данії зазначили, що розгортання системи є навчаннями американських підрозділів, і це ніяк не пов’язано зі збільшенням морської загрози у Балтиці.

Також за словами Путіна, США вже розгорнули ці системи на Філіппінах, що ставить Росію у не дуже вигідне положення.

Треба зазначити, що своєю чергою, представники Пентагону та НАТО наголошують на те, що Росія вже давно має ракети, які порушують договір РСМД, оскільки максимальна дальність польоту ракети 9М729 до ракетного комплексу «Искандер» значно більша. 

Саме прийняття Росією ракети 9М729 на озброєння, і стало виходом США з цього договору та початком розробки власних систем. 

Треба зазначити, що окрім США та Росії, ракети малої та середньої дальності також виробляються Китаєм, які окрім наземних пускових систем встановлюються на літаки.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що у китайських соціальних мережах з’явилося фото реактивного бомбардувальника Xian H-6N з аеробалістичною протикорабельною ракетою.

Нова ракетна система, як повідомляється, має назву YJ-21. Експерти вважають, що бойова частина ракети з самонаведенням є маневреною та гіперзвуковою.

Припускають, що дальність ураження ракети може складати до 1,5 тисячі кілометрів, а її швидкість становить 9 махів.

Балістичні ракети Європа Ракетобудування Росія Світ