fbpx
Росія почала купувати боєприпаси у Північної Кореї

Росія почала купувати боєприпаси у Північної Кореї

Боєприпаси Виробництво боєприпасів Північна Корея (КНДР) Росія Санкції

Росія купує мільйони боєприпасів у Північної Кореї (КНДР). Це артилерійські снаряди та ракети малої дальності.

Про це з посиланням на американську розвідку пише New York Times.

У США вважають, що такі дії Росії – це ознака ефективності санкцій проти країни-агресора. Адже тепер окупанти змушені розраховувати лише на співпрацю із країнами, які весь світ не визнає надійними чи безпечними партнерами.

А поповнювати свої запаси Росія мусить, адже на війну в Україні щодня витрачає близько 50-60 тисяч боєприпасів. Такі цифри називає Генеральний штаб.

Угода з КНДР – це ознака того, що Росія не здатна виробляти в достатній кількості навіть найпростішу військову продукцію. Такої думки один із американських чиновників.

Розвідка США зафіксувала російські спроби придбати зброю у КНДР через кілька днів після поставки Росії іранських безпілотників. За словами наших партнерів, частина БПЛА з Ірану мали механічні пошкодження.

Розвідувально-ударний БПЛА “Mohajer-6” військових Ірану. Серпень 2022. Іран. Фото: Міноборони Ірану

Нагадаємо, США вважають, що Росія придбала у Ірану БПЛА Mohajer-6, Shahed-129 та Shahed-191.

Натомість Китай поки що дотримується санкційних обмежень щодо Росії і не допомагає їй відновлювати військовий потенціал, пише New York Times. Міністр торговлі США Джина Раймондо неодноразово попереджала КНР – якщо компанія Semiconductor Manufacturing International Corporation або інші подібні до неї спробують продати Росії мікросхеми –  Америка перекриє цьому бізнесу доступ до своїх технологій і фактично закриє підприємства.

Тим часом фахівці Conflict Armament Research приїхали до України і вивчили залишки російської зброї. За висновками експертів, російські крилаті ракети, кориговані снаряди РСЗВ та навіть ударні гелікоптери виготовляють з використанням однакової електроніки. Її виробляють та постачають Росії кілька іноземних компаній. Яких саме – у Conflict Armament Research поки не розповідають.

 

 

 

Боєприпаси Виробництво боєприпасів Північна Корея (КНДР) Росія Санкції