fbpx
Росія посилила базу у Таджикистані важким піхотним озброєнням

Росія посилила базу у Таджикистані важким піхотним озброєнням

Азія Піхотне озброєння Росія Світ Таджикистан

Військову базу Росії в Таджикистані посилили новими крупнокаліберними кулеметами НСВ «Утес».

Про це інформує Мілітарний.

Міноборони Росії повідомило, що партія 12,7-мм великокаліберних кулеметів НСВ «Утес» надійшла на озброєння 201-ї російської військової бази в Таджикистані для посилення її бойових можливостей.

Дислокована в Таджикистані 201-я військова база – найбільший військовий об’єкт Росії за її межами. Розташовується в Душанбе і Бохтарі.

До її складу входять мотострілецькі, танкові, артилерійські, розвідувальні підрозділи, підрозділи протиповітряної оборони, зв’язку, радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

НСВ «Утес» призначений для знищення живої сили, легкоброньованих цілей, укріплених вогневих точок та повітряних засобів противника.

Кулемет може встановлюватися на універсальний треножний верстат і в амбразурах, вогневих спорудах, а також може використовуватися для стрільби по наземних та повітряних цілях.

Раніше 201-у базу в Таджикистані посилили протитанковими ракетними комплексами (ПТРК) «Корнет». Ракети цього комплексу вражають цілі на дистанції від 100 метрів до 5,5 кілометрів.

Нагадуємо, що Таджикистан, 22 липня, провів найбільші військові навчання в історії країни за участю всієї своєї армії.

Таджикистан мобілізував 130 тисяч резервістів на додаток до 100 тисячам діючих військовослужбовців для участі в тригодинних навчаннях, заявив президент Емомалі Рахмон.

Рахмон сказав, що 20 тисяч резервістів були направлені на зміцнення кордону Таджикистану з сусіднім Афганістаном. Протяжність кордону Афганістану з Таджикистаном складає 1344 км.

Перевірка проводиться вперше в історії незалежного Таджикистану, під час якої перевірялася бойова готовність Збройних сил, правоохоронних органів та особового складу мобілізованих

Азія Піхотне озброєння Росія Світ Таджикистан