fbpx
Росія посилить військову базу на кордоні з Афганістаном модернізованими БМП-2М

Росія посилить військову базу на кордоні з Афганістаном модернізованими БМП-2М

Азія БМП-2 Бронетехніка ЗС Росії Росія Світ Таджикистан

Російська 201-ша військова база у Таджикистані отримає модернізовані бойові машини піхоти БМП-2М.

Про це інформує Мілітарний.

Росія, останнім часом, почала активне переозброєння своєї 201-ї військової бази в Таджикистані, яка є ключовим елементом російської військової присутності в Центральній Азії.

Тепер повідомлено, що на російську базу направлять нову модифікацію бойових машин піхоти БМП-2М, оснащену бойовим модулем «Бережок». Ця бойова машина повинна підвищити вогневу потужність мотострілецьких підрозділів, які несуть службу в регіоні.

Бойовий модуль Б05Я01 «Бережок» є класичною баштою БМП-2, але з оновленим комплексом озброєння: замість основного прицілу навідника БПК-2-42 встановлений комбінований приціл з незалежною системою стабілізації лінії візування у двох площинах. У ньому об’єднані візирний оптичний, тепловізійний і лазерний далекомірний канали, а також канал наведення керованої ракети.

БМП-2М. Фото з вільних джерел.

Основна 30-мм гармата призначена для боротьби з технікою і піхотою противника. У кормовій частині башти встановлений 30-мм автоматичний гранатомет АГ-30М з незалежним приводом вертикального наведення і боєкомплектом в 300 пострілів.

БМП-2М. Фото з вільних джерел.

Озброєння БМП складається з протитанкових керованих ракет «Корнет». Наведення здійснюється по лазерному променю і може вестися при русі. Комплекс має можливістю автоматизованого пуску двох ракет з проміжком до двох секунд.

Окрім того, російська військова база у Таджикистані до кінця року отримає партію з 30 танків Т-72Б3М. Нові машини прийдуть на заміну танків попередніх модифікацій.

Фото: Танк Т-72Б3М Збройних сил Росії

У пресслужбі Центрального військового округу уточнили, що в танках Т-72Б3М підвищений бронезахист екіпажу і силової установки шляхом використання засобів активного та пасивного захисту.

Також повідомили, що партія 12,7 мм великокаліберних кулеметів «Утес» надійшла на озброєння російської військової бази в Таджикистані «для посилення її бойових можливостей».

У серпні Росія посилила свою військову базу в Таджикистані протитанковими ракетними комплексами (ПТРК) «Корнет».

Дислокована в Таджикистані 201-я військова база – найбільший військовий об’єкт Росії за її межами. Розташовується в Душанбе і Бохтарі. До її складу входять мотострілецькі, танкові, артилерійські, розвідувальні підрозділи, підрозділи протиповітряної оборони, зв’язку, радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

Азія БМП-2 Бронетехніка ЗС Росії Росія Світ Таджикистан