fbpx
Росія пропонує Індії купівлю 21 винищувача МіГ-29

Росія пропонує Індії купівлю 21 винищувача МіГ-29

Авіація Азія Винищувач Закупівлі Індія МиГ-29 ПС Індії Росія Світ

Росія пропонує Індії купівлю 21 винищувача МіГ-29.

Про це інформує Мілітарний.

EurAsian Times повідомляє, що Росія передала Індії комерційну пропозицію щодо постачання 21 винищувача МіГ-29, повідомила прессекретар Федеральної служби з військово-технічного співробітництва Валерія Решетнікова.

Рада Індії з оборонних закупівель затвердила минулого року придбання серед інших літаків, 21 російського винищувача МіГ-29.

Персонал ПС Індії отримав тендерний запит на поставку 21 літака в 2021 році. Російська сторона передала індійським партнерам комерційну пропозицію, яка зараз розглядається замовником, – сказала Решетникова у вівторок журналістам у кулуарах MAKS-2021.

У лютому Російська федеральна служба заявила, що уряд Індії також прийняв рішення про придбання літака, додавши, що зараз Повітряні сили Індії приймають рішення про відповідні процедури закупівлі.

Винищувачі Су-30МКІ ВПС Індії. Фото: ЗМІ Індії

Зазначається, що минулого року на тлі індійсько-китайського прикордонного конфлікту. Рада оборонних закупівель Індії схвалила пропозицію придбати 21 російський винищувач МіГ-29 та 12 літаків Су-30 МКІ та окрім того,  модернізувати 59 винищувачів МіГ-29, придбаних раніше.

Як ми повідомляли минулого року, Міноборони Індії схвалив покупку російських винищувачів МіГ-29 і Су-30МКІ.

2 липня Міноборони Індії схвалило виділення коштів на придбання для Збройних сил країни різних платформ і обладнання загальною вартістю близько 389 млрд рупій (5,2 млрд дол.).

Схвалені проєкти в основному орієнтовані на придбання і розробку озброєнь і військової техніки у національних компаній Індії.

Винищувач Су-30МКІ ВПС Індії. Фото: ЗМІ Індії

Загальна вартість цих проєктів становить 311,3 млрд рупій. Продукція буде вироблятися в Індії з залученням державних і приватних компаній оборонної промисловості, малих і середніх підприємств.

Частка індійської промисловості в ряді проєктів складе до 80%. Значна кількість програм буде реалізовано після передачі індійської промисловості відповідних технологій Організацією оборонних досліджень і розробок Міноборони Індії (DRDO).

Авіація Азія Винищувач Закупівлі Індія МиГ-29 ПС Індії Росія Світ