fbpx
Росія проводить масштабні навчання в Криму

Росія проводить масштабні навчання в Криму

ЗС Росії Крим Навчання Росія Сусіди

Армія країни-агресора проводить масштабні військові навчання в Криму.

Про це інформує Мілітарний.

В окупованому Криму на полігоні Опук тривають масштабні російські військові навчанння за участю близько двох тисяч військовослужбовців, переважно десантників, та понад 100 одиниць бойової та спеціальної техніки, пише «Радіо Свобода».

Під час навчань відбуваються бойові стрільби. Залучаються зенітно-ракетні, протитанкові, вогнеметні, артилерійські підрозділи та снайпери.

«Десантники проведуть тренування з організації маневреної оборони вдень і вночі. А на завершальному етапі навчань заплановані наступальні дії, що завдають шкоди умовному противнику вогнем із танків Т-72Б3, 120-мм самохідно-артилерійських знарядь 2С9 «Нона-С» і 122-мм гаубиць Д-30», – йдеться у повідомленні міноборони Росії.

Підрозділи, які залучені до тренувань озброєні автоматами АК-12, ручними кулеметами «Печеніг», гранатометами РПГ-7Д, 12,7-мм крупнокаліберними кулеметами «Корд».

А також реактивними піхотними вогнеметами РПО-А «Шмель» і автоматичними 30-мм гранатометами АГС-30, та снайперським озброєнням.

Напередодні російський військовий флот завершив навчання в Чорному морі, які проходили на противагу міжнародним навчанням Rapid Trident-2021, які тривають в Україні.

До них були залучені близько 20 бойових кораблів та суден забезпечення Чорноморського флоту, які у понеділок 20 вересня, вийшли в море з пунктів базування в окупованому Севастополі та Новоросійську.

Нагадуємо, що головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний повідомив, що наразі не спостерігається масового повернення в пункти дислокації російських військових після навчань «Захід-2021».

«Незважаючи на те, що 16 вересня офіційно по телевізору показували, що пройшло урочисте закриття, на сьогодні ми не фіксуємо масового повернення в пункти постійної дислокації тих батальйонно-тактичних груп, які вийшли на підсилення. А їх було аж 19 на сьогодні, які з’явилися додатково, насамперед під час проведення цих навчань, і на території Республіки Білорусь, і на території Російської Федерації».

Танк Т-72Б3 ЗС Росії

За словами Залужного, ці батальйонно-тактичні групи продовжують виконувати завдання у Південному військовому окрузі Росії. За даними командування, кожна така група налічує близько тисячі російських військових.

ЗС Росії Крим Навчання Росія Сусіди