fbpx
Росія провокує НАТО на перший удар – Командувач ВМФ США у Європі та Африці

Росія провокує НАТО на перший удар – Командувач ВМФ США у Європі та Африці

НАТО Провокації Росія Світ США Флот

Командувач ВМФ США у Європі та Африці Роберт Берк заявив, що Росія провокує НАТО на перший удар.

Про це йдеться у матеріалі Business Insider.

Таким чином він не виключає ймовірності нового конфлікту у Чорному морі.

Дії російських військових провокують командирів НАТО на відкриття вогню.

Можна стверджувати, що вони [ред. – російські військові] провокують нас на то, аби ми нанесли удар першими. Ми не збираємось цього робити першими без провокації,але при цьому я не збираюсь вимагати від своїх командирів приймати перший удар в щелепу, – цитує Берка Business Insider.

Кожен командир самостійно вирішує, відкривати вогонь по пролітаючому поблизу кораблів НАТО іноземному літаку чи ні, зазначив командувач ВМФ США у Європі та Африці.

Мінні тральщики зі складу бойової групи НАТО SNMCMG1

Російський військовий флот постійно супроводжує кораблі НАТО у Чорноморському регіоні, зазвичай такі взаємодії безпечні, на відміну випадків у інших регіонах як то було 7 червня 2019 року коли під час роботи в Філіппінському морі російський великий протичовновий корабель «Адмирал Виноградов» (572) проекту 1155 здійснив провокацію проти ракетного крейсеру USS Chancellorsville (CG-62) ВМФ США класу Ticonderoga.

«Адмирал Виноградов» (572) зробив небезпечний маневр проти ракетного крейсера USS Chancellorsville (CG-62) на відстані у 15-30 метрів.

Для унеможливлення зіткнення американський крейсер перевів всі двигуни на реверс та здійснив маневрування.

Нещодавно британський есмінець Defender користувався правом мирного проходу згідно зі ст. 17 Конвенції ООН з морського права 1982 року поблизу окупованого Криму.

У Росії тоді заявили про попереджувальний вогонь по британському кораблю, хоча згодом оборонне відомство Об’єднаного Королівства спростувало цю інформацію і уточнили, що здійснювало перехід через українські територіальні води відповідно до міжнародного права.

На самому ракетному есмінці HMS Defender (D36) Королівського ВМФ Великої Британії готувалися дати бій росіянам.

НАТО Провокації Росія Світ США Флот