fbpx
Росія приховано перекинула до Білорусі підрозділи 45-ї бригади ПДВ

Росія приховано перекинула до Білорусі підрозділи 45-ї бригади ПДВ

Білорусь ЗС Росії РЕБ Росія Світ Сусіди

Росія приховано перекинула у Білорусь підрозділи 45-ї окремої бригади спецпризначення повітряно-десантних військ.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на розслідування ресурсу InformNapalm.

Військовослужбовці цього формування брали участь в агресії проти України, а в січні 2022 року були залучені у силах, які РФ перекидала у Казахстан. Детальніше читайте у статті.

Волонтерська спільнота InformNapalm помітила ознаки прихованого перекидання у Білорусь військовослужбовців та техніки 45-ї окремої бригади спеціального призначення повітряно-десантних військ Російської Федерації.

Розслідувачі InformNapalm визначили по свіжому відео, що російська колона рухалась по трасі повз Жодіно (Мінська область, Білорусь) в напрямку Мінська.

На відео колони техніки помічені російські командно-штабні машини, радіостанції з потужними автономними пунктами електроживлення, апаратні комплекси керування і т. п.

Станція супутникового зв’язку на базі автомобіля КамАЗ-4350. Кадр з відео матеріалу InformNapalm

На номерних знаках вказано 50 регіон (Московська область, Центральний військовий округ). Аналітики визначили, що на відео зафіксоване перекидання штабного підрозділу зв’язку і керування рівня бригади.

Особливу увагу розслідувачів привернула російська станція супутникового зв’язку на базі автомобіля КамАЗ-4350.

Відомо, що двовісні КамАЗи зазвичай використовуються у повітряно-десантних військах Російської Федерації.

Далі волонтерам вдалося знайти фото цієї ж самої станції з таким самим номерним знаком 8600 АО (регіон 50, Московська область) у фотозвіті Віталія Рагуліна з парку “Патріот”, що знаходиться у Кубінці.

Станція супутникового зв’язку на базі автомобіля КамАЗ-4350 ЗС РФ 45-ї окремої бригади спецпризначення ПДВ. 2017 рік. Фото: ЗМІ РФ

Фотографія була зроблена 29 липня 2017 року під час урочистостей з приводу 87-ї річниці створення ПДВ РФ.

Власне саме у Кубінці й розташована 45 ОБрСпП ПДВ РФ, техніку якої в цей день залучили до показових виступів перед Міністром оборони Російської Федерації та Командувачем ПДВ РФ.

Білорусь ЗС Росії РЕБ Росія Світ Сусіди