fbpx
Росія розгорнула три угрупування на кордоні з Україною

Росія розгорнула три угрупування на кордоні з Україною

Інтервенція РФ 2014-2021 Росія Сусіди Україна

Росія розгорнула три військових угрупування на кордоні з Україною, котрі здатні у найкоротший термін здійснити агресію проти України.

Про це заявив начальник Головного управління міжнародного співробітництва і верифікації ЗСУ генерал-лейтенант Леонід Голопатюк під час онлайн-засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ, повідомляє Укрінформ.

Український генерал вказав на те, що Росія продовжує нарощувати угруповання військ (сил) вздовж державного кордону України.

У наземному компоненті на Західному стратегічному напрямку створена 20-та загальновійськова армія у складі 3-ї мотострілецької дивізії та 144-ї мотострілецької дивізії.

2С19М1 «Мста-С» 144-ї дивізії

При цьому на озброєнні 448-ї ракетної бригади 20-ї армії знаходяться оперативно-тактичні ракетні комплекси (ОТРК) «Іскандер».


Матеріал по темі: 20-та загальновійськова армія Росії. Загроза на північно-східному напрямку


На Південно-західному стратегічному напрямку створена 8-а загальновійськова (ударна) армія у складі 150-ї мотострілецької дивізії, 20-ї окремої мотострілецької бригади та оперативно підпорядкованих 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) армійських корпусів. В окрузі та армії передбачено створення ракетних бригад озброєних ОТРК «Іскандер».

У повітряному компоненті продовжується переозброєння на сучасні та модернізовані зразки авіаційної техніки (літаки Су-30СМ, Су-35С, Су-34, Су-25СМ3, МіГ-31К з гіперзвуковим комплексом “Кинжал” та вертольоти різних модифікацій).


Матеріал по темі: Авіація Західного військового округу РФ


Крім того, продовжується формування центрів забезпечення мобілізаційного розгортання, на базі яких можливе формування до 4-х загальновійськових дивізій (Богучар, Камєнськ-Шахтінський, Новоозерне /тимчасово окупована територія АР Крим/).

Інтервенція РФ 2014-2021 Росія Сусіди Україна