fbpx
Росія спростовує заяву про запит на екстрадицію Цемаха

Росія спростовує заяву про запит на екстрадицію Цемаха

MH17 Донбас Нідерланди Російська агресія Росія Тероризм

Росія через своє посольство у Нідерландах заявила, що не отримувала запит про екстрадицію підозрюваного  у справі про авіакатастрофу MH17 у 2014-у році Володимира Цемаха.

Про це вони написали на своїй сторінці у Twitter

Прокуратура Нідерландів поки офіційно не коментувала цієї інформації.

Після обміну полоненими між Росією та Україною 7 вересня 2019 року, президент України Володимир Зеленський заявив, що Володимира Цемаха допитали слідчі з Нідерландів перед його підправкою до Росії.

Раніше місцеве видання De Volkskrant повідомило про сповіщення нідерландськими прокурорами родичів загиблих у авіакатастрофі в липні 2014-го року, про запит в Росію на екстрадицію Володимира Цемаха

Нагадаємо, що Цемах був затриманий в результаті спецоперації у своїй квартирі в місті Сніжне та вивезений через лінію розмежування до Києва.

Цемах як екс-начальник ППО бойовиків може бути цінним свідком у справі про знищення пасажирського літака Boeing Malaysia Airlines рейсу МН17.

Катастрофа малайзійського Boeing сталася 17 липня 2014 року. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines летів з Амстердама в Куала-Лумпур.

Тоді загинули всі 298 чоловік, що перебували на борту.

Володимир Цемах у суді

У серпні 2014 року була створена Міжнародна слідча група, до якої увійшли представники Росії. У липні 2015 року Росія заблокувала в Раді Безпеки ООН пропозицію створити міжнародний трибунал з розслідування аварії MH17.

MH17 Донбас Нідерланди Російська агресія Росія Тероризм