fbpx
Росія створює легкий колісний танк

Росія створює легкий колісний танк

Бронетехніка Росія Світ Сусіди Танк

Холдинг «Высокоточные комплексы» російської державної корпорації «Ростех» вивчає можливість створення легкого колісного плаваючого танка з 125 мм гарматою.

Про це інформує Мілітарний.

У російських конструкторів є ідея поставити бойове відділення від легкого плаваючого танка «Спрута-СДМ1» на колісну базу, яка буде мати можливість плавати. Про це розповів заступник головного конструктора Волгоградського тракторного заводу Володимир Булаєв.

При цьому невідомо на яку конкретно колісну базу планується ставити модуль. Технічні параметри шасі залежатимуть від «фінального призначення» колісного танка та від того, в яких військах він буде задіяний.

Також така бойова машина буде орієнтована на експорт. Окрім того конструктор підкреслив, що пріоритет у російській армії традиційно віддається гусеничним шасі, тому застосування колісного танка в збройних силах менш імовірно.

Бойові машини під умовною назвою “колісний танк” мають меншу вагу в порівнянні з основними танками. Це спрощує перевезення техніки, і надає її високу швидкість пересування на місцевості.

Російський «Спрут-СДМ1» оснащений 125-мм гарматою 2А75 і за вогневої потужності відповідає танку Т-90МС. Комплекс озброєння включає використання сучасних бронебійно-підкаліберних, кумулятивних, осколково-фугасних снарядів.

Максимальна дальність ураження цілі до 5 км.

Самохідна протитанкова гармата «Спрут-СДМ1» на гусеничному шасі, яку в Росії називають легким танком, проходить в даний час фінальні стадії державних випробувань.

Окрім того, до армії Росії надійшла дослідна партія нових танків Т-14 на платформі «Армата». Зараз бронетехніка на цій платформі проходить державні випробування.

Танк Т-14 на платформі «Армата». Фото: ЗМІ РФ

Дослідно-промислова партія передбачає подальше випробування бронетехніки у військах на рівні не одиничних зразків, а в складі підрозділів.

Т-14 ( Об’єкт 148) — перспективний російський основний бойовий танк на гусеничній платформі «Армата». Танк має ізольовану башту без екіпажу.

Бронетехніка Росія Світ Сусіди Танк