fbpx
Росія ввела обмеження на польоти над окупованим Кримом та частиною Чорного моря

Росія ввела обмеження на польоти над окупованим Кримом та частиною Чорного моря

Крим Російська агресія Росія Чорне море

Росія ввела обмеження на польоти над окупованим Кримом та частиною Чорного моря, про що сповістила через міжнародне сповіщення для авіації NOTAM.

Про це пише «Интерфакс».

Обмеження на польоти накладені з 20 по 24 квітня 2021 року.

Відповідно до координат, в зону обмеження польотів до висоти 19 тисяч метрів входить повітряних простір над окупованим Кримом від Феодосії до Севастополя, а також на південь у міжнародних водах Чорного морях.

Район оголошено тимчасово небезпечним для польоту повітряних суден, – йдеться у повідомленні.

Перед цим Росія в односторонньому порядку перекрила Керченську протоку для військових кораблів та цивільних суден державної власності іноземних країн, у тому числі і України.

Тим самим Росія грубо порушила Конвенцію ООН з морського права 1982 року та двосторонній договір з Україною за 2003 рік щодо Азовського моря.

Термін прибережного попередження управління навігації та картографії Міноборони РФ 152/21 – з 24 квітня 2021 по 31 жовтня 2021 року.

Росія не сповістила про так зване «перекриття» Керченської протоки для військових кораблів через міжнародну систему морських попереджень NAVTEX.

Перекриті Росією райони поблизу окупованого Криму

Нагадаємо, що одразу після оприлюднення попередження Міністерство закордонних справ України вже виступила із заявою у зв’язку із обмеженням Російською Федерацією свободи мореплавства.

За цей час з офіційними заявами виступили у Європейському Союзі та НАТО, обидві організації виступили зі стурбованістю намірами Росії обмежити доступ до деяких районів у Чорному морі.

Вони закликають Москву забезпечити свободу судноплавства і доступ до українських портів в Азовському морі.

Крим Російська агресія Росія Чорне море