fbpx
Росія випробовує вертоліт Мі-8АМТШ-ВН

Росія випробовує вертоліт Мі-8АМТШ-ВН

Авіабудування Авіація Гелікоптери Ми-8/17/171 Росія Світ Сусіди

Стартували льотні випробування вертольота Мі-8АМТШ-ВН для спецпідрозділів Росії.

Про це повідомляють ЗМІ РФ.

За словами індустріального директора авіакластера «Ростех» Анатолія Сердюкова, вертоліт розробили з урахуванням сирійського досвіду застосування гвинтокрилих машин.

Як повідомляє виробник, машину забезпечили висотними двигунами збільшеної потужності, новою несучою системою, посиленим захистом, широким набором озброєнь і рядом інших концептуальних поліпшень.

Головною особливістю стало застосування на спеціальній підвісці двох курсових кулеметів калібру 12,7 мм. Крім того, вертоліт оснастили новим пілотажно-навігаційним обладнанням. Для підвищення бойової живучості застосований принцип комбінації «скляної кабіни».

Вертоліт Мі-8АМТШ-ВН. Фото: ЗМІ РФ

Машина обладнана цифровим автопілотом, підвищена ефективність застосування в нічних умовах.

Мі-8АМТШ-ВН оснащується комплексом оборони ЛВЗ-8ВН, який в автоматичному режимі розпізнає пуск ракет по вертольоту, ставить перешкоди голівках їх наведення і викидає хибні теплові цілі.

Кабіна екіпажу й основні агрегати вертольота захищені новою бронею з титанового сплаву. Для захисту особового складу підлогу вантажної кабіни, а також борту вертольота до рівня ілюмінаторів закриті знімною полегшеною кевларовою бронею.

Вертоліт Мі-8АМТШ-ВН. Фото: ЗМІ РФ

Перший етап тестів, як зазначив Сердюков, повинен завершитися в листопаді. Потім до випробувань долучать ще дві такі машини.

Що стосується термінів поставки Мі-8АМТШ-ВН у війська, то раніше називали 2020-2021 роки.

Авіабудування Авіація Гелікоптери Ми-8/17/171 Росія Світ Сусіди