fbpx
Росія завела до Азовського моря угрупування кораблів

Росія завела до Азовського моря угрупування кораблів

Азовське море ВМФ Росії ЗС Росії Росія Світ Сусіди Флот

До Азовського моря зайшла велика група російських військових кораблів.

Про це інформує Мілітарний.

У соціальних мережах та Telegram-каналах з’явилися фото, як кораблі ВМФ Росії проходять Керченську протоку і входять в акваторію Азовського моря.

Група кораблів складається у тому числі з великих десантних кораблів проекту 775 “Новочеркасск” (142) та “Цезарь Куников” (158) і проекту 1171 “Саратов” (150) у супроводі ракетного катера й патрульного та протичовнового кораблів.

Раніше міністерство оборони Росії випустило сповіщення NOTAM (Notice to Airmen) про закриття повітряного простору над Азовським морем з 21 по 26 лютого включно.

Таким чином майже повністю перекривши повітряний простір над морською ділянкою Азова біля берегів України.

Окрім цього, сьогодні керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, головний редактор порталу BlackSeaNews Андрій Клименко на своїй сторінці у Facebook повідомив про великі навчання ВМФ Росії з висадки десанту у Чорному морі біля північно-західного узбережжя окупованого Криму.

Російські маневри проходили у безпосередній близькості до міста Скадовськ Херсонської області за участі дванадцяти кораблів та суден ВМФ РФ, зокрема шести великих десантних кораблів з Північного та Балтійського флотів.

Великий десантний корабель Росії “Калининград” в окупованому Севастополі. Лютий 2022. Фото: ЗМІ РФ

Російські маневри

Андрій Клименко також зазначив, що станом на 11:50 за Києвом 20-го лютого 2022 року в районі на захід від Бакальської коси знаходилися:

«Шість (6) великих десантних кораблів (3 – з Північного флоту РФ, 3- з Балтійського) + ракетний катер ЧФ + тральщик ЧФ + 3 потужних рятувально-буксирних судна ЧФ РФ + корвет Берегової охорони ФСБ РФ», – написав Клименко.

Керівник Моніторингової групи також звернув увагу, що увечері 19 лютого Росія припинила дію декількох попередження про закриття морських районів в Чорному морі.

Корабель Чорноморського флоту Росії під час навчань. Лютий 2022. Фото: МО РФ

Нагадуємо, 12 лютого, понад 30 кораблів Чорноморського флоту РФ вийшли в море з Новоросійська та окупованого Севастополя за планом російських навчань.

Азовське море ВМФ Росії ЗС Росії Росія Світ Сусіди Флот