fbpx
Росія збільшить свою військову присутність біля українських кордонів

Росія збільшить свою військову присутність біля українських кордонів

Російська агресія Росія Світ Сусіди

Міністерство оборони Росії планує створити близько 20 нових з’єднань і військових частин у Західному військовому окрузі країни.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на заяву міністр оборони Росії.

За словами міністра оборони Росії, причиною рішення стала активність НАТО на чолі з США поблизу російських кордонів. Нові військові формування з’являться в районах що межують з Україною, Білоруссю, країнами Балтії та Фінляндією.

“Дії наших західних колег руйнують систему безпеки у світі та змушують нас вжити заходів адекватної протидії. Ми постійно вдосконалюємо бойовий склад військ. До кінця року в Західному військовому окрузі буде сформовано близько 20 з’єднань і військових частин”, – заявив Шойгу.

Міністр додав, що до кінця року у військові частини Західного округу поставлять близько двох тисяч одиниць сучасної зброї і техніки.

Зазначимо, що з кінця березня Росія сконцентрувала біля України і в окупованому Криму, значну кількість своїх військ.

Російські БМП без бортових номерів та тактичних знаків

На початку квітня, ми повідомляли, що вздовж кордону з Україною, тренувалися 30-40 тисяч російських військ під приводом ротно-тактичних навчань, керування якими здійснювалося в єдиній системі управління. Всі тренування проходили за одним задумом та в одному інформаційному полі.

Одночасно у системі навчалися у трьох загальновійськових з’єднаннях – Чорноморському флоті, берегових силах Каспійської флотилії та прикордонному з Україною Південному військовому окрузі.

Окрім самої Росії, створене інформаційне поле об’єднало територію місць дислокації російських військ у Вірменії, а також окупованих територіях Грузії (Абхазія та Південна Осетія), та українського Криму.

Російська мотострілецька бригада на полігоні Погоново у Воронежі, Росія. Супутникове зображення, зроблене 10 квітня. Супутникове зображення © 2021 Maxar Technologies

А вже 22 квітня, міністр оборони РФ Сергій Шойгу доручив Генеральному штабу, командувачам військ воєнних округів і ВДВ почати повернення до пунктів постійної дислокації.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенбер, вже відреагував на російські наміри. Він заявив, що всі кроки Альянсу для підвищення готовності його сил здійснюються винятково з оборонною метою.

“Те що ми бачимо – це модель поведінки РФ, в рамках якої Росія в останні роки потужно інвестувала у нові військові можливості. Але не тільки це. Росія виявилась готовою застосувати військову силу проти сусідів. В Грузії, в Україні вона продовжує дестабілізувати Донбас та східну Україну… Це одна з причин, чому НАТО впродовж останніх років підвищив готовність наших сил”, – сказав Столтенберг.

Він підкреслив, що НАТО – це передусім оборонний союз, який покликаний захищати і обороняти своїх союзників.

Російська агресія Росія Світ Сусіди