fbpx
Росія звинувачує Україну в підготовці диверсій у Криму

Росія звинувачує Україну в підготовці диверсій у Криму

Крим Російська агресія ФСБ Росії

Росія звинувачує Україну в підготовці диверсій у Криму – в жителя окупованого півострова нібито було виявлено схрон з вибухівкою та детонаторами.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на заяву ФСБ.

Спецслужба Росії говорить про виявлення в окупованому Сімферополі схованки з вибухівкою, загальною вагою 5 кг, 9 електродетонаторів, 3 запалів та підривачів уповільненої дії.

Затриманого мешканця окупованого півострова звинувачують у незаконному придбанні, зберіганні, перевозці вибухових речовин та боєприпасів, здійснені групою осіб за попередньою змовою.

Відео нібито вилучення вибухівки зі схованки:

Мешканця Кримського півострову, якого звинувачують, було затримано та взято під варту.

Нагадаємо, що Росія не вперше звинувачує Україну в підготовці диверсій у Криму, так 10 листопада 2016 року російська ФСБ в анексованому Криму заявила про затримання в Севастополі «групи диверсантів», які нібито планували диверсійні акції на стратегічних об’єктах Криму.

Тоді у ФСБ стверджували, що троє затриманих — Дмитро Штибліков, Олексій Бесарабов та Володимир Дудка — є членами «диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України».

Бранець Кремля Дмитро Штибліков

Під час затримання Штиблікова, силовики ФСБ демонстрували іграшкову «зброю» — знаряддя для гри в страйкбол — як докази того, що він диверсант.

У Міноборони України цю інформацію спростували. Насправді троє затриманих були колишніми співробітниками центру сприяння вивченню геополітичних проблем і євроатлантичного співробітництва Чорноморського регіону «Номос», який закрився у 2014 році.

 

Крим Російська агресія ФСБ Росії