fbpx
Росіяни готують невизнане Придністров’я до війни – ГУР МО

Росіяни готують невизнане Придністров’я до війни – ГУР МО

ГУР МО Молдова Росія Сусіди

Росія готує низку терактів на території самопроголошеної “ПМР”. Про це свідчить вже видрукувана газета, яка датована 2 травня.

Інформацію про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

За наявною інформацією у газеті є “Офіційне звернення жителів “ПМР” до Путіна”, яким вони начебто просять “залучити армію невизнаного Придністров’я до дії армії РФ”.

Для цього на території псевдоутворення відкриють пункти з набору “добровольців”.

Також в газеті є матеріали присвячені “кривавим терактам, які звалилися на придністровців на травневі свята, десятки вбитих, включаючи дітей, старих та жінок”.

Газета "Придністров'я" Джерело ГУР МОУ

Оскільки газета надрукована до початку травня, існує імовірність, що російська влада готує низку терактів. Звинуватять в них скоріш за все Україну.

Газета "Придністров'я" Джерело ГУР МОУ

Крім того, закликають вступати до збройних сил “ПМР” іноземних громадян. Йдеться і про тих, хто перебуває на території РФ: “Окрім Росії мобілізаційні пункти розвертаються в ЛНР, ДНР, Абхазії та САР. Окрім цього вступити в лави нашої армії можуть громадяни інших країн. Для цього їм достатньо приїхати в країни де є такі мобілізаційні пункти”.

Газета "Придністров'я" Джерело ГУР МОУ

В Головному управлінні розвідки підкреслюють, що такими діями РФ може готувати новий плацдарм агресії проти України та підґрунтя для “офіційної” окупації частини території незалежної Молдови.

Нагадаємо, на території самопроголошеного Придністров’я впродовж минулого тижня сталася низка вибухів. Президентка Молдови Мая Санду зазначила, що до цього залучені сили всередині самопроголошеної “ПМР”. Лідер невизнаного Придністров’я Вадим Красносільський звинуватив Україну, але зазначив, що “втягнути Придністров’я у війну не вдасться”.

ГУР МО Молдова Росія Сусіди