fbpx
Росіяни можуть завдати ракетного удару по захисникам «Азовсталі» під час судилища на День Незалежності – ГУР

Росіяни можуть завдати ракетного удару по захисникам «Азовсталі» під час судилища на День Незалежності – ГУР

Війна з Росією Військовополонені ГУР МО Маріуполь Полон Розвідка Україна

На День Незалежності України російські загарбники планують провести в тимчасово окупованому Маріуполі показове судилище над полоненими захисниками «Азовсталі».

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони.

За інформацією розвідників, для цього в терміновому порядку переобладнується вціліле приміщення Маріупольської камерної філармонії.

Російські окупанти на сцені філармонії монтуються залізні клітки, в яких будуть утримувати українських Захисників. Також зводиться кілька нових тимчасових споруд поруч з приміщенням.

Розвідники повідомляють, щоб додати вигляд «легітимності» цій акції, росіяни готують спеціально навчених «свідків» та завозять представників російських пропагандистських так званих «ЗМІ».

У Головному управлінні розвідки зазначили, що під час судилища росіяни можуть завдати ракетного удару по приміщенню з полоненими захисникам «Азовсталі».

І у разі реалізації такого сценарію – противник спробує покласти провину за злочин на Україну.

«За одним із можливих сценаріїв рашистів, вони можуть завдати по приміщенню точкового ракетного удару. В разі реалізації такого сценарію, рашисти спробують традиційно перекласти провину за скоєний злочин на Україну», – заявили у ГУР.

"Азовсталь", Маріуполь, травень 2022 ФОТО: Позивний Орест, Kozatsky_D/Twitter

Нагадаємо, з 16 травня почалася евакуація з «Азовсталі». Важкопоранених доставили до лікарні на території ОРДЛО, інші військові перебували під контролем російських військових.

17 травня віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук повідомила, що 52 важкопоранених військових обміняють на російських військовополонених.

Будівля колонії в Оленівці після вибуху у якій перебували полонені українські військові. Липень 2022. Фото: ЗМІ РФ

29 липня російські війська здійснили навмисний прицільний обстріл виправного закладу в окупованій Оленівці на Донеччині, де перебували українські військові, повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Служба безпеки України, Збройні Сили України, Головне управління розвідки МО та Уповноважений Верховної ради з прав людини опублікували спільну заяву щодо терористичного акту в Оленівці на окупованій частині Донеччини.

Війна з Росією Військовополонені ГУР МО Маріуполь Полон Розвідка Україна