fbpx
Росіяни підірвали дорогу з Чернігівщини на Брянськ

Росіяни підірвали дорогу з Чернігівщини на Брянськ

Білорусь Війна з Росією ДПСУ Кордон Росія Україна

Російські війська завдали удару по дорозі “Чернігів – Брянськ”.

Дорога розташована на кордоні між Україною, Росією та Білоруссю, а місце удару – поруч з монументом “Три сестри”, який символізує “дружбу трьох народів”. Він розташований у Сеньківка на Чернігівщині.

У мережі опублікували відео вибуху. Монумент не постраждав, а масштаби руйнування дорожного покриття невідомі.

У Державній прикордонній службі України повідомили, що це сталося напередодні – 30 травня.

Речник ДПСУ Андрій Демченко в коментарі “Українській правді” зауважив, що російські війська, ймовірно, побоюються наступу у бік Брянської області РФ.

Як бачимо, від “Київ за три дні” вони почали підривати дороги, певно, побоюючись, що Україна піде у наступ на обласний центр. Але Україна не агресор. Як я вже наголошував, наша держава виключно обороняється і Брянськ нам не треба. Однак нам треба падіння центру ухвалення рішень, де вирішили розв’язати війну проти України, тож хай краще підірвуть його“, – сказав Демченко.

Розташування монумента "Три сестри"

У російських пропагандистських Telegram-каналах, які також поширювали це відео, назвали напрямок, на якому підірвали дорогу, “танконебезпечним”.

Зауважимо, що дорогу підірвали після рейду російських підрозділів РДК та “Легіон “Свобода Росії” у Бєлгородську область 22 травня 2023 року.

До цього у березні бійці РДК повідомили, що провели операцію на території Брянської області РФ.

Водночас росіяни зводять фортифікаційні споруди та укріплення на своїй території. У лютому цього року губернатор Брянської області Олександр Богомаз показав споруди, які зводять на території області.

Це так звані “зуби дракона”.

"Зуби дракона" на території Брянської області РФ, лютий 2023 Кадр з відео

Будують окупанти й укріплення для перебування військових. Їх зробили стаціонарними, провели світло та облаштували для комфортного перебування. Щоправда невідомо, скільки саме таких укріплень у Брянській області.

Водночас такі фортифікації назвали прикладом для всіх інших регіонів.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року голова Державного прикордонного комітету Білорусі Анатолій Лаппо поскаржився, що Україна підірвала залізничні мости на кордоні та заміновує дороги.

Білорусь Війна з Росією ДПСУ Кордон Росія Україна