fbpx
Росіяни показали пошкоджений над Азовським морем Ил-22

Росіяни показали пошкоджений над Азовським морем Ил-22

Авіаінциденти Авіація Азовське море Війна з Росією Втрати Росії Ил-18/Ил-22 Росія

Російському літаку Ил-22, у який влучила ракета над Азовським морем, вдалося долетіти до аеродрому.

У telegram-групі Fighterbomber показали фотографію з цим літаком, який зміг дістатися міста Анапа.

Літак росіян отримав значні пошкодження від зенітної ракети, проте не був збитий.

На літаку можна побачити велику кількість отворів на хвостовій частині.

Неофіційні російські особи, які знайомі з питанням, заявляють, що літак нібито уразила ракета системи протиповітряної оборони, яку випустили з російського боку.

Фото хвоста російського літака Ил-22, який сів в Анапі після попадання зенітної ракети над Азовським морем. 15.01.2024. Росія. Фото: Fighterbomber

«Це вже не перший випадок успішного виживання даного борту під вогнем ЗРК, тільки, зважаючи на все, цього разу вогонь виявився дружнім», – розповідають у Росії.

Нагадаємо, ввечері 14 січня у небі над Азовським морем збито російський літак-розвідник А-50 і пошкоджено повітряний командний пункт РФ Ил-22М11.

Засіб ураження літаків поки не відомий, це можуть бути ракети класу «земля-повітря», «повітря-повітря» або протирадіолокаційні ракети.

А-50 зник із радарів і припинив відповідати на запити російської тактичної авіації, а пізніше льотчик російського Су-30 виявив «займання та падіння невстановленого повітряного судна».

Втрата літак дальнього радіолокаційного виявлення та керування А-50 на базі військово-транспортного літака Ил-76, погіршить російські можливості у розвідці, повітряних, наземних та надводних цілей.

Також тоді з’явилося перехоплення розмови льотчика Ил-22, який запросив у диспетчера екстрену посадку в аеропорту Анапи. Міноборони Росії офіційно не коментувало інформацію про удари по літаках.

Нагадаємо, у 2023 році найманці «ПВК Вагнер» у ході свого заколоту збили, окрім іншого, російський військовий літак Ил-22М11.

Авіаінциденти Авіація Азовське море Війна з Росією Втрати Росії Ил-18/Ил-22 Росія