fbpx
Росіяни сформували на Сумщині “коридор” для відступаючих рашистів

Росіяни сформували на Сумщині “коридор” для відступаючих рашистів

Війна з Росією Сумщина Україна

На територію Сумської області в Конотопський район зайшла велика кількість військової техніки з Росії.

Про це Мілітарний повідомляє з посиланням на голову Сумської ОВА Дмитра Живицького.

Живицький пояснює, що росіяни формують “коридор” для відходу своїх підрозділів, що рухаються на схід з Київської та Чернігівської областей.

Вони дуже бояться місцевих жителів і наших військових, тому відкривають хаотичний вогонь по людях, які з’являються біля цієї техніки або вздовж руху колон, – написав голова ОВА.

Нагадаємо, росіяни заявили про намір знизити інтенсивність бойових дій біля Києва та Чернігова 29 березня 2022. Дані спостережень зафіксували вихід підрозділів рашистів з України в Білорусь ще 28 березня.

Протягом 30 березня – 1 квітня 2022 року було звільнено низку населених пунктів на Київщині та Чернігівщині. Росіяни відступають, однак українські військові не дають їм просто відійти без втрат і наносять вогневе ураження.

Ймовірно для прикриття виходу деморалізованих та виснажених підрозділів через Сумщину Росія ввела резерви сформовані протягом березня. Виведені сили з України після перегрупування та відновлення боєздатності Росія хоче задіяти на пріоритетних для себе Харківському напрямку, Донбасі та подальших спробах захопити українське Причорномор’я.

 

Війна з Росією Сумщина Україна