fbpx
Росіяни створюють нову ракету “поверхня-поверхня” для пусків з комплексу С-400

Росіяни створюють нову ракету “поверхня-поверхня” для пусків з комплексу С-400

Азія Балістичні ракети Випробування Війна з Росією Росія С-400

Російська промисловість працює над новою оперативно-тактичною ракетою, яку можна застосовувати із пускових установок зенітно-ракетної системи С-400.

До такого висновку можна прийти на основі аналізу кадрів, які продемонстрував заступник голови російської Ради безпеки Федерації Дмітрій Мєдвєдєв.

29 вересня він відвідав полігон для тестування ракетного озброєння “Капустин Яр”. Там йому ніби то продемонстрували нову ракету “поверхня-поверхня”.

Пуски, якщо такі і були, не потрапили до відео російського чиновника. Натомість в кадр потрапили дві пускові установки, ймовірно, 5П85ТЕ2 від зенітної ракетної системи С-400.

Також Мєдвєдєву продемонстрували слайди з технічними характеристиками перспективної зброї, однак якість відео не дозволяє розібрати текст. Один із графіків, ймовірно, демонструє балістичну траекторію ракети.

Мєдвєдєв зачитав заготовлений текст у якому йшлося про те, що нова ракета має збільшену бойову частину та дальність. Також він озвучив задачу, яка стоїть перед розробниками – забезпечити стійкість ракети щодо новітніх систем ПРО західного виробництва.

Нагадаємо, Росія вже кілька разів обстрілювала територію України із використанням ракет 48Н6. Про один з таких випадків заявляв Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Дальність стрільби вже тоді дозволяла росіянам досягати української столиці з територї Брянської області РФ.

Азія Балістичні ракети Випробування Війна з Росією Росія С-400