fbpx
Росіяни та OSINT-дослідники підтвердили втрату двох Су-34 ПКС РФ

Росіяни та OSINT-дослідники підтвердили втрату двох Су-34 ПКС РФ

Su-34 Авіація Втрати Росії ПЗРК

Збройні Сили України 24 вересня 2022 року збили два російських бомбардувальники Су-34.

Це випливає з аналізу OSINT-дослідників та повідомлень близького до ПКС РФ телеграмканалу Fighterbomber.

Так, аналітик LotA дослідив відео, яке напередодні опублікували ЗСУ і звернув увагу на особливості фюзеляжу вражених літаків.

Він прийшов до висновку, що це не винищувачі Су-30СМ, а бомбардувальники Су-34.

25 вересня в телеграмканалі Fighterbomber з’явилося повідомлення про те, що днем раніше українські військові збили “два самых лучших”. Цей вираз адмін канала послідовно використовує для означення саме бомбардувальників Су-34.

Він також повідомив, що росіянам вдалося повернути обидва екіпажі (2 пілота і 2 штурмана). На одному з оприлюднених відео було видно, що екіпаж справді катапультувався. Як повідомляє росіянин, один екіпаж забрали гелікоптером, іншому довелося виходити з-під вогню ЗСУ пішки.

Він також звернув увагу на те, що ЗСУ почали використовувати БПЛА для виявлення російських літаків, які рухаються на малих та надмалих висотах. Таким чином після візуального виявлення ворога розрахунки ПЗРК отримують завчасне попередження, що збільшує ймовірність вчасного враження літака.

Нагадаємо, 24 вересня ДШВ та ССО заявивли про кілька збитих літаків. Однак, ЗСУ припускали що були збиті Су-30СМ та Су-25.

За даними OSINT-порталу Oryx росіяни підтверджено втратили вже 15 літаків Су-34/Су-34М.

Су-34 – фронтовий бомбардувальник. Сконструйований для здійснення точних ракетно-бомбових ударів по наземних цілях противника в оперативній і тактичній глибині. За даними розробників, він здатен використовуватись при будь яких метеоумовах.

Серійне виробництво літака розгортається на Новосибірському авіаційному виробничому об’єднанні імені Чкалова. Літак створювався як заміна фронтовому бомбардувальнику Су-24, що застосовується у збройних конфліктах останніх років. Розробка літака почалася 19 червня 1986 року під кодовою назвою Т-10В. Як основу для розробки літака було взято базу проєкту успішного винищувача Су-27. Перший політ серійного літака Су-34, збудованого в рамках державного замовлення для ПКС Росії, відбувся 12 жовтня 2006 року.

20 березня 2014 року Су-34 було прийнято на озброєння Повітряно-космічних сил Російської Федерації.

 

Su-34 Авіація Втрати Росії ПЗРК