fbpx
Росіяни втратили гелікоптер Ка-52 в Бєлгородській області

Росіяни втратили гелікоптер Ка-52 в Бєлгородській області

Авіаінциденти Авіація Війна з Росією Втрати Росії ЗС Росії Ка-52 Росія

Унаслідок бойових дій на території Бєлгородської області росіяни втратили ударний гелікоптер Ка-52.

Про це повідомляють російські медіа, наближені до військових структур.

Вчора, 22 травня, під час спроб відбити наступ бійців «Русского добровольческого корпуса» військові РФ активно застосовували армійську авіацію – як гелікоптери, так і штурмовики.

За повідомленнями росіян, сили РДК мали зенітні засоби, переважно переносні зенітні ракетні комплекси. Імовірно, саме одним із них і був збитий російський гелікоптер.

За інформацією джерела, екіпаж бойової машини із двох осіб знищили разом із ударним гелікоптером.

Поки що міністерство оборони РФ ніяк не прокоментувало цю подію та не підтвердило втрату повітряного судна.

Ка-52

Ка-52 – це розвідувально-ударний гелікоптер розробки російського ОКБ «Камов» і розвиток радянського Ка-50. Випробування гелікоптера завершилися 2011 року і борт прийняли на озброєння МО РФ.

Головна перевага гелікоптера Ка-52  – можливість проведення бойових операцій у складних метеоумовах та у будь-яку пору доби.

Гелікоптер здатний виявляти ворожу техніку зі значної відстані завдяки встановленій в носовій частині корпусу оптикоеклектронній станції розвідки. Зображення зі станції може транслюватись через бойову інформаційну систему іншим учасникам на полі бою.

Льотні характеристики гелікоптера дозволяють розвивати швидкість до 300 км/год і досягати статичної стелі 4000 м. Екіпаж машини скаладається з 2 осіб.

Озброєння ударного вертольота складається із 30-мм автоматичної гармати 2А42 та підвісного авіаційного озброєння. Маючи до шести точок підвіски, гелікоптер може нести блоки з 23-мм авіаційними гарматами, пускові контейнери з некерованими реактивними снарядами С-8 та С-13, а також протитанкові керовані ракети 9М120-1 «Атака» та 9А4172К «Вихрь-1».

Також Ка-52 може застосовувати російські універсальні легкі керовані ракети «Изделие 305» з оптичною головою самонаведення. Ракета з бойовою частиною масою 25 кг може використовуватись за принципом “вистрілив та забув” або ж в режимі ручного керування з передачею відео з ГСН напряму пілоту гелікоптера. Дальність польоту ракети складає 14,5 кілометрів.

Авіаінциденти Авіація Війна з Росією Втрати Росії ЗС Росії Ка-52 Росія