fbpx
Росіяни збільшили штатну чисельність своєї армії на 180 тисяч осіб

Росіяни збільшили штатну чисельність своєї армії на 180 тисяч осіб

Війна з Росією ЗС Росії Росія

Російська Федерація збільшила штатну чисельність своїх збройних сил до 2 мільйонів 389 тисяч осіб, зокрема 1,5 мільйона військовослужбовців.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Нагадаємо, що до цього Росія збільшувала кількість збройних сил у грудні 2023 року, тоді армію збільшили на 170 тисяч осіб.

Причина збільшення чисельності особового складу не повідомляється, минулого разу аргументували зростанням загроз для Росії, пов’язаних з війною проти України та розширенням НАТО.

Нагадаємо, що у січні в Росії озвучили плани про збільшення чисельності армії до 1,5 млн військовослужбовців від 2023 до 2026 року.

Фото на тему: ЗС РФ / Збройні сили Росії

У процесі планують створити нові військові округи – Московський та Ленінградський, а також самодостатні угруповання військ (сил) на тимчасово окупованих територіях України.

Крім того, країна-агресорка планує сформувати армійський корпус у Карелії, три мотострілецькі дивізії у складі сухопутних військ і дві десантно-штурмові дивізії ВДВ (повітряно-десантні війська).

Планують переформувати сім мотострілецьких бригад у дивізії в Західному, Центральному, Східному військових округах та на Північному флоті.

Також росіяни планують посилити бойову складову ВМФ РФ, ВКС РФ (Повітряно-космічні сили) та ракетних військ стратегічного призначення.

Фото на тему: Збройні сили Росії / ЗС РФ

Під час нарощування кількості особового складу армії збільшать і кількість полігонів для забезпечення практичних дій військ.

Нещодавно «Мілітарний» розповідав, що з російської армії звільнили 45 громадян Індії, ще 50 продовжують воювати на боці Росії проти України.

Індійців незаконно змусили вступити до російської армії та воювати на фронті проти України.

Війна з Росією ЗС Росії Росія