fbpx
Розпочато будівництво десантного корабля для Тайваню

Розпочато будівництво десантного корабля для Тайваню

Азія ВМС Китайської Республіки (Тайвань) Десантні катери та кораблі Китайська Республіка (Тайвань) Світ Суднобудування Флот

Побудовано дві перші секції десантно-вертолітного корабля-дока та відбулася церемонія закладки кіля корабля призначеного для ВМС Китайської Республіки (Тайвань).

Про це повідомляють ЗМІ Тайваню.

Церемонія проходила на підприємстві тайванської суднобудівної компанії CSBC Corporation в Гаосюні.

Командування ВМС Китайської Республіки (Тайвань) уклало з CSBC Corporation контракт вартістю 4,635 млрд. нових тайваньських дол. (155,84 млн. дол. США) на поставку нового десантного корабля у квітні 2018 року.

Будівництво корабля почалося 6 травня 2019 року. Як планується, поставка буде виконана до 12 квітня 2022 року.

Фото з церемонії закладки кіля. Фото: ЗМІ Тайваню

Церемонія закладки кіля 9 червня відбулася після завершення 22 травня будівлі перших двох секцій корабля.

За інформацією тайванського агентства CNA, судно призначене для виконання широкого спектра завдань у мирний і воєнний час, включаючи підтримку десантних і спеціальних операцій, в якості госпіталю, доставлення вантажів на віддалені території, проведення операцій з надання гуманітарної допомоги та надання допомоги постраждалим в стихійних лихах.

Характеристики

Екіпаж корабля складе 190 осіб. На його борту можуть бути розміщені до 250 морських піхотинців і 233 повністю озброєних військовослужбовців.

  • Довжина складе 153 м;
  • ширина – 23 м;
  • осадка – 6 м;
  • водотоннажність – 10600 т;
  • максимальна розрахункова швидкість – 21,5 вузлів;
  • дальність плавання – 12500 морських миль на швидкості 13 вузлів.

Передбачено вертолітний майданчик, що забезпечує посадку вертольота S-70C.

Проєкт на виставці TADTE 2019 у Тайвані. Фото: ЗМІ Тайваню

Озброєння складуть 76-мм артилерійська установка, зенітний артилерійський комплекс і два 12,7-мм кулемета. За інформацією CSBC, корабель також буде оснащений пусковими установками з протикорабельними й крилатими ракетами.

У доковій камері може транспортуватися до чотирьох 16-метрових десантних катерів типу LCM (mechanised landing craft) або два 36-метрових десантних катерів LCU (Utility Landing Craft).

Проєкт на виставці TADTE 2019 у Тайвані. Фото: ЗМІ Тайваню

Повідомляється, що після оцінки досвіду експлуатації головного десантного корабля, CSBC розробить проєкт другого корабля серії.

Всього ВМС Китайської Республіки (Тайвань) планують прийняти на озброєння до чотирьох десантних кораблів.

Азія ВМС Китайської Республіки (Тайвань) Десантні катери та кораблі Китайська Республіка (Тайвань) Світ Суднобудування Флот