fbpx
Розробка нового бронежилета для ЗСУ

Розробка нового бронежилета для ЗСУ

Бронежилет ЗСУ

На потреби Збройних сил України розробляється новий зразок модульного загальновійськового бронежилета.

Наразі новий зразок бронежилета модульного перебуває у процесі вдосконалення. – про це повідомляє АрміяInform.

Зацікавленість у наданні ЗС України дослідних партій таких бронежилетів виявили три виробники, один з яких іноземний. Ці дослідні партії виготовляють відповідно до розробленого технічного опису «Бронежилет модульний», автором якого є постійна чинна група фахівців ЗСУ.

Відомо, що перші військові (дослідні) випробування вже пройшли партії від одного з виробників. Результати позитивні – зразок бронежилета зазнав значних змін, орієнтовно на 50%.

У зв’язку з цим виріб випробовуватимуть у військах повторно. Щодо інших виробників – їхню продукцію випробують у місячний строк після надання дослідних партій.

Начальник управління розробки речового майна ГУ РСМЗ ЗС України підполковник Віталій Рябов розповів, що перед ним стоять два основні завдання щодо модифікації цього виробу:

– Перше: за результатами військових (дослідних) випробувань розробити вимоги до чохла бронежилета модульного. А саме: визначити модель чохла й показники якості матеріалів, з яких його виготовляють.

– Другим завданням є, за результатами балістичних випробувань, встановити вимоги до плити. Найголовніше – це методи перевірки плити.

Яким буде бронежилет

Відзначили, що у новому зразку модульного бронежилета застосовано систему швидкого скидання, що є обов’язковою складовою для таких виробів у країнах НАТО.

Відомо, що плиту – жорсткий бронеелемент типу stand alone відтепер перевірятимуть окремо.

Планують запровадити перевірку до дії теплового впливу чохла бронежилета, а також запровадити методики перевірки його властивостей після намочування.

Отже, цього року в Збройних Силах розроблять нові вимоги до бронежилетів. Об’єктивний вибір здійснять відповідно до результатів військових (дослідних) випробувань. Відтепер перевірятимуть стійкість цього виробу лише за технічною специфікацією, розробленою військовими фахівцями.

Бронежилет ЗСУ