fbpx
Румунія отримає найновішу версію ЗРК Patriot

Румунія отримає найновішу версію ЗРК Patriot

Європа Закупівлі ЗРК ЗРК Patriot ППО та ПРО ПС Румунії Румунія Сусіди

Румунія отримає найновішу версію зенітного ракетного комплексу (ЗРК) Patriot від Raytheon Missiles & Defense.

Про це пише Army Recognition.

У Румунії вже є один комплекс Patriot отриманий у вересні минулого року.

Компанія Raytheon Missiles & Defense доставила його у рекордний термін реагуючи на занепокоєння члена НАТО щодо безпеки в Чорноморському регіоні.

Окрім отримання останньої версії системи, Румунія також скористається гнучкою архітектурою конфігурації, щоб оновити наявну систему до останньої версії.

У 2017 році Румунія уклала угоду з США про придбання по лінії програми «Foreign Military Sales» семи батарей ЗРК «Patriot» PAC-3+.

ЗРК «Patriot» для ЗС Румунії. Вересень 2020. Фото: МО Румунії

Повідомлялось, що угода оцінюється в суму близько 4 млрд доларів, включаючи з зенітними ракетами PAC-2 GEM-T і PAC-3 MSE.

З семи батарей ЗРК «Patriot» PAC-3+ чотири батареї призначені для Повітряних сил Румунії й три для сухопутних військ Румунії.

В липні 2017 року Агентство МО США з військової співпраці направило Конгресу США повідомлення про майбутній продаж Румунії по лінії FMS семи зенітних ракетних комплексів «Patriot» загальної передбачуваної вартістю 3,9 млрд доларів.

ЗРК «Patriot» для ЗС Румунії. Вересень 2020. Фото: МО Румунії

Згідно з повідомленням, в поставку повинні були увійти сім РЛС AN/MPQ-65, сім командних пунктів AN/MSQ-132, 28 пускових установок M903, 56 зенітних керованих ракет Patriot MIM-104E Guidance Enhanced Missile-TBM (GEM-T), 168 протиракет Patriot Advanced Capabilty-3 (PAC-3) Missile Segment Enhancement (MSE), сім електрогенераторів EPP III та 13 підйомно-щоглових пристроїв.

Генеральними підрядниками з постачання виступають корпорації Raytheon і Lockheed Martin.

Перші елементи першої батареї ЗРК були доставлені в Румунію на початку серпня 2020 року і тепер перша батарея передана Збройним силам Румунії в складі Національного навчального центру протиповітряної оборони Повітряних сил Румунії.

Європа Закупівлі ЗРК ЗРК Patriot ППО та ПРО ПС Румунії Румунія Сусіди