fbpx
«Руслан» доставив у Бразилію два гелікоптери Leonardo AW119Kx

«Руслан» доставив у Бразилію два гелікоптери Leonardo AW119Kx

«Антонов» Авіація Ан-124 «Руслан» Бразилія Гелікоптери Закупівлі Латинська Америка Світ

Літак Ан-124 «Руслан» ДП «Антонов» доставив два гелікоптери Leonardo AW119Kx до Бразилії.

Про це інформує Мілітарний.

Український вантажний літак «Руслан» ДП «Антонов» доставив з Маямі (США) в міжнародний аеропорт Віракопос, розташований у місті Кампінас (Сан-Паулу), перші два гелікоптери Leonardo AW119Kx для Відділу повітряних операцій Бразилії, повідомляє Defesa Aérea & Naval.

Гелікоптери, виготовлені відповідно до бразильських вимог, будуть використовуватися для перевезення людей, порятунку, гасіння пожеж, доставки гуманітарної допомоги, під час правоохоронних завдань.

Вибір на користь AW119Kx був зроблений після ретельної перевірки технічних можливостей, необхідних для задоволення потреб державного агентства Бразилії.

Поставка збільшить авіапарк гелікоптерів виробництва Leonardo, які використовуються у Бразилії. Цей парк вже включає авіаційні машини AW109 та AW139.

Нові гелікоптери оснащені розширеною індивідуальною конфігурацією, яка включає, серед іншого, цифрову авіоніку Garmin G1000NXi, електрооптичні системи, евакуаційну лебідку, ємність для транспортування води при гасіння пожеж, систему для швидкого спуску особового складу спеціальних підрозділів, систему зв’язку.

Основні характеристики AW119Kx:

Крейсерська швидкість 235 кт/год
Максимальна висота польоту 4 5600 м
Максимальна злітна вага 3 150 кг
Дальність польоту 955 км
Максимальне число пасажирів 7

Нагадуємо, що бразильські льотчики почали опановувати багатоцільові винищувачі Gripen у Швеції. У січні 2021 року перша група льотчиків з ескадрильї «Ягуар» розпочала підготовку на авіабазі у місті Сатеняс.

Бразильські повітряні сили обрали цю групу виходячи з досвіду польотів та показників в експлуатації наявних на озброєнні бортів.

Бразильські льотчики у Швеції

Додатково у відборі звертали увагу на фізичні якості льотчиків через те що JAS-39 Gripen надзвуковий літак, що піддає навантаженню на тіло до 9G. Перед навчанням у Швеції вони пройшли великий курс вивчення англійської мови у Бразилії.

«Антонов» Авіація Ан-124 «Руслан» Бразилія Гелікоптери Закупівлі Латинська Америка Світ