fbpx
«Руслан» доставив зі США до Боснії та Герцеговини гелікоптери UH-1

«Руслан» доставив зі США до Боснії та Герцеговини гелікоптери UH-1

UH-1 Авіація Балкани Боснія і Герцеговина Гелікоптери Європа Світ Співпраця США

Транспортний літак Ан-124 «Руслан» компанії «Авіалінії Антонова» доставив зі США до Боснії та Герцеговини гелікоптери UH-1.

Про це інформує Мілітарний.

Сьогодні вранці чотири американські багатоцільові гелікоптери Bell Huey II були доставлені в аеропорт Сараєво, повідомило американське посольство у Сараєво.

Наприкінці минулого місяця Міністерство оборони Боснії і Герцеговини оголосило, що гелікоптери UH-1H-II обійдуться на загальну суму 38 539 378 доларів, з яких Боснія і Герцеговина заплатила 4 360 000 доларів..

Решту грошей надали США через програму допомоги дружнім країнам. Договір про закупівлю підписано в грудні 2019 року.

Окрім самих гелікоптерів за ці кошти проводиться навчання льотчиків і техніків, а також доставляється необхідне обладнання та інструменти для технічного обслуговування.

Гелікоптер UH-1 доставлений зі США до Боснії та Герцоговини у аеропорту Сараєво

Збройні сили Боснії та Герцоговини повідомили, що завдяки цій закупівлі вони зможуть ще краще виконувати завдання повітряного транспортування, медичної евакуації, гасіння пожеж, пошуково-рятувальних робіт, а також інші види діяльності.

У липні США передали чергову партію транспортних засобів HMMWV Збройним силам Боснії та Герцеговини. Церемонія вручення 21 машини відбулася у військовій частині в Райловиці поблизу Сараєво.

Їх вартість становить 2,6 млн доларів США. З надходженням цієї партії машин HMMWV їх парк у збройних силах збільшився до 79.

UH-1 Авіація Балкани Боснія і Герцеговина Гелікоптери Європа Світ Співпраця США