fbpx
Saab пропонує нові субмарини Нідерландам

Saab пропонує нові субмарини Нідерландам

Saab Нідерланди Підводні човни Суднобудування Флот Швеція

Шведська компанія Saab AB пропонує Нідерландам чотири нових субмарини для заміни наявних човнів класу Walrus.

Про це компанія Saab AB повідомила у своєму пресрелізі.

Пропозиція надається у співпраці з нідерландською суднобудівною компанією Damen Shipyards Group, компанії співпрацюють з 2015 року.

Вони пропонують новітні субмарини C718, які ще не були втілені в металі і позиціонуються як експедиційні підводні човни.

Запропоноване рішення базується на перевіреній та успішній модульній конструкції. Вона дозволить впроваджувати нові технології в міру їх розвитку, що зробить човни актуальними довгий час.

Конструкція передбачає велику кількість кают для проживання екіпажу, що дозволятиме човну довше перебувати у морі і виконувати завдання.

Човен повинен мати інтегровану систему запуску озброєння та новітні засоби виявлення. Про озброєння, що у перспективі може розміщуватися на човні не повідомляється.

«Видатні можливості експедиційного підводного човна C718 задовольняють і навіть перевершують потреби і вимоги Нідерландів у довгостроковій перспективі. Наша пропозиція є значним внеском в оперативну спроможність Сил оборони Нідерландів», – сказав Матс Вікселл, старший віце-президент і керівник морського напрямку Saab AB.

C718 будуть побудовані з використанням стелс-технологій, що забезпечить мінімізацію можливості виявлення човна.

Пропозиція включає передачу технологій до Нідерландів. Після поставки підводні човни будуть повністю обслуговуватись в Нідерландах, включаючи модернізацію протягом усього терміну служби.

Компанія Saab AP має великий досвід в розробці технологій для підводних човнів.

Рішення компанії використовуються на субмаринах класів Collins, Archer та Sōryū, що служать в Сінгапурі, Австралії та Японії.

Saab Нідерланди Підводні човни Суднобудування Флот Швеція