fbpx
Саудівська Аравія замовляє в Індії артилерійські боєприпаси

Саудівська Аравія замовляє в Індії артилерійські боєприпаси

Азія Артилерія Виробництво боєприпасів Закупівлі Індія Саудівська Аравія Світ

Саудівська Аравія розмістила велике замовлення на закупівлю артилерійських боєприпасів в індійської компанії Munitions India Limited.

Про це повідомляє видання Eurasian Times.

На тлі дедалі більшої напруженості на Близькому Сході Саудівська Аравія розмістила велике замовлення на закупівлю 155-міліметрових артилерійських боєприпасів. Ця угода була укладена під час міжнародної оборонної виставки WDS-2024.

Вартість підписаного контракту – 225 мільйонів доларів США, що є найбільшим експортним замовленням для компанії Munitions India Limited.

Це не перший контракт на постачання артилерійських боєприпасів індійською компанією на Близький Схід. Так, у 2017 та 2019 роках Об’єднані Арабські Емірати закупили понад 40 та 50 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм.

Munitions India Limited належить міністерству оборони Індії та є провідним виробником артилерійських боєприпасів усередині країни. Підприємство виробляє не тільки боєприпаси калібру 155 мм, а й артилерійські 105 мм і танкові 125 мм.

На сьогодні серед експортних замовників індійської компанії були Об’єднані Арабські Емірати та Вірменія, а також один невідомий європейський замовник. Саудівська Аравія стала четвертим і найбільшим замовником артилерійських боєприпасів.

Крім того, у 2020 році Саудівська Аравія провела випробування буксируваної 155-мм гаубиці, яка була розроблена індійською компанією Kalyani Strategic Systems. Пізніше, у 2022 році компанія повідомила про отримання експортного замовлення на суму 155 млн доларів США від неназваної країни Близького Сходу.

Можливо, цим замовником стала Саудівська Аравія, яка наразі замовляє артилерійські боєприпаси для цих систем.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, Саудівська Аравія замовляє у Південної Кореї зенітно-ракетні комплекси Cheongung 2 для поліпшення можливостей протиракетної та протиповітряної оборони.

Контракт на постачання систем протиракетної та протиповітряної оборони між Саудівською Аравією та Південною Кореєю був підписаний ще в листопаді 2023 року, але про нього стало відомо тільки цього тижня.

У міністерстві оборони зазначили, що Саудівська Аравія закуповує 10 батарей зенітно-ракетних комплексів Cheongung 2 Block 2 і стає другим експортним замовником після Об’єднаних Арабських Еміратів, які підписали контракт вартістю 3,5 млрд доларів США у січні 2022 року.

Азія Артилерія Виробництво боєприпасів Закупівлі Індія Саудівська Аравія Світ