fbpx
СБУ блокувала вивезення обладнання для кораблів

СБУ блокувала вивезення обладнання для кораблів

Затримання Контррозвідка СБУ Україна

Контррозвідка СБУ блокувала нелегальний експорт обладнання для військових кораблів Російської Федерації.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Як повідомлено у СБУ, контррозвідники викрили та не допустили у Миколаєві спробу прихованого вивезення з України газотурбінної продукції для потреб Військово-морського флоту РФ.

Оперативники спецслужби встановили, що представники місцевої комерційної структури спільно з громадянином Росії планували нелегально переправити за кордон продукцію одного з державних підприємств.

Як зазначено, продукцію планували використовувати для проведення випробувань газотурбінних двигунів, що експлуатуються на військових кораблях РФ.

СБУ блокувала вивезення обладнання для кораблів. Фото з матеріалів СБУ. Листопад 2020

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили у фігурантів підготовлене для нелегального експорту технологічне обладнання, а також документальні матеріали із доказами протиправної діяльності.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб.

Нагадаємо, на початку листопада 2020 року Служба безпеки України спільно зі Службою зовнішньої розвідки України блокувала розкрадання авіаційних комплектуючих.

За попередньою версією слідства, тоді організували протиправну схему власники російської авіаційної компанії.

У серпні 2020 року контррозвідка СБУ попередила нелегальний продаж комплектуючих до бойових вертольотів Збройних Сил України.

За попередніми даними слідства, до оборудки причетні екскерівник одного з оборонних підприємств, а також колишній і діючий військовослужбовці.

У березні 2020 року контррозвідка СБУ запобігла нелегальному вивезенню до Росії комплектуючих до радіолокаці́йної станції.

Затримання Контррозвідка СБУ Україна