fbpx
СБУ ліквідувала схему залучення українців на об’єкти ОПК окупанта

СБУ ліквідувала схему залучення українців на об’єкти ОПК окупанта

Затримання Контррозвідка СБУ Україна

Контррозвідка СБУ ліквідувала схему залучення українців на об’єкти ОПК окупанта.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Таке працевлаштування суперечить вимогам ст. 9 та 12 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» та рішенню РНБО України від 27.08.2014 «Про заходи щодо вдосконалення державної військово-технічної політики».

Оперативники СБУ встановили, що українські фахівці суднобудівельної галузі залучались до робіт у межах замовлень Міністерства оборони та Прикордонних сил Федеральної Служби безпеки РФ.

До «схеми» був залучений колишній працівник одного з конструкторських бюро, що нині входить до ДК «Укроборонпром».

Маючи спеціальну фахову підготовку як інженера-технолога, він брав участь у будівництві (забезпечував якість виробництва та надавав технічну допомогу) протидиверсійного катера для ПС ФСБ і понтону для потреб ВМФ.

Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Процес будівництва протидиверсійного катеру ВМФ Росії

Матеріали скеровано на розгляд суду.

Заходи із припинення протиправної діяльності проводились під процесуальним керівництвом Херсонської обласної прокуратури.

У лютому контррозвідники Служби безпеки України викрили та затримали агента ФСБ РФ, що працював на оборонному підприємстві Миколаєва.

https://youtu.be/lyo-_N2C4D0

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що працівник одного з стратегічних підприємств Миколаєва був завербований ФСБ та отримав завдання зібрати інформацію щодо сучасної військової техніки для ЗС України.

Затримання завербованого ФСБ співробітник одного зі стратегічних підприємств Миколаєва

Співробітники СБУ затримали агента російської спецслужби «на гарячому» під час контрольованої передачі «секретних даних».

Викритому агенту ФСБ повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Затримання Контррозвідка СБУ Україна