fbpx
СБУ на Одещині затримала навідника російських дронів-камікадзе

СБУ на Одещині затримала навідника російських дронів-камікадзе

Війна з Росією Держзрада Затримання Одещина СБУ Україна

Служба безпеки України затримала російського агента, який наводив ворожі дрони-камікадзе у Одеській області.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Чоловік розвідував місця дислокації та переміщення Сил оборони України на півдні регіону.

За даними спецслужби, затриманий збирав інформацію про місця базування підрозділів Збройних Сил України, силових та правоохоронних структур, а також кількість особового складу та військової техніки.

Крім цього, чоловік встановлював точні координати блокпостів та об’єктів критичної інфраструктури, особливо у сфері тепло- та енергопостачання.

За даними слідства, російським агентом став житель міста Рені, якого завербували спецслужби РФ після початку повномасштабного вторгнення.

Він приховано фотографував об’єкти і маршрути руху підрозділів ЗСУ та Національної гвардії.

«Отримані відомості передавав окупантам через анонімний Телеграм-канал у вигляді «фотозвіту» та позначок на електронній карті з детальним описом своїх спостережень», – йдеться у повідомленні.

Зловмисника затримали на спробі передачі закритих відомостей до РФ. У чоловіка вилучили мобільний телефон із доказами прихованого листування з російським куратором, а також ноутбук і два корпуси із запалами від гранат Ф-1.

Наразі слідчі СБУ повідомили ворожому поплічнику про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Сьогодні близько 8:00 протиповітряною обороною Військово-морських сил Збройних сил України знищено три із трьох безпілотників-камікадзе Shahed-136, які атакували Миколаївщину, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Війна з Росією Держзрада Затримання Одещина СБУ Україна