fbpx
СБУ підозрює колишнього офіцера поліції у розголошенні державної таємниці

СБУ підозрює колишнього офіцера поліції у розголошенні державної таємниці

Затримання Національна поліція СБУ Тернопільщина Україна

На Тернопільщині Служба Безпеки України підозрює колишню працівницю поліції в розголошенні державної таємниці.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на СБУ.

Повідомляється, що Служба безпеки викрила співробітницю режимно-секретного органу одного із підрозділів Нацполіції Тернопільщини на розголошенні відомостей, що становлять державну таємницю.

“Досудовим слідством встановлено, що офіцер поліції діяв всупереч встановленому порядку оформлення допуску і надання доступу до інформації із обмеженим доступом”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, без передбачених законодавством підстав вона ознайомлювала своїх колег із матеріалами оперативно-розшукової діяльності та проведення негласних розшукових дій. Своїми діями поліціянка допустила розголошення даних, визначених у Зводі відомостей, що становлять державну таємницю”

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 328 (розголошення відомостей, що становлять державну таємницю) Кримінального кодексу України слідчі Територіального управління Державне бюро розслідувань повідомили зловмисниці про підозру. На даний час вказана особа звільнена із лав Національна поліція України.

Фото СБУ

Слідство триває під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

Минулого тижня, у Черкасах оперативники Служби безпеки України затримали військовослужбовця Нацгвардії за торгівлю вогнепальною зброєю.

Він намагався збути перероблені для стрільби травматичними набоями стартові пістолети. За попередньою версією слідства, переробку у бойовий стан стартових пістолетів організував начальник озброєння однієї з частин.

У спецслужбі зазначають, що «Майстерню» він облаштував у підсобному приміщенні за місцем проживання.

За оперативною інформацією правоохоронців, клієнтів зловмисник підшукував через особисті зв’язки, зокрема у кримінальних колах.

Під час проведення обшуків у помешканнях, майстерні та автомобілі підозрюваного було вилучено: 4 перероблених пістолети та комплектуючі частини до них; майже 200 бойових набоїв різного калібру; спеціальне обладнання для переробки пістолетів у вогнепальні.

Затримання Національна поліція СБУ Тернопільщина Україна