fbpx
СБУ повідомила про підозру співробітнику Генштабу РФ

СБУ повідомила про підозру співробітнику Генштабу РФ

Контррозвідка Росія СБУ Україна Шпигунство

СБУ повідомила співробітнику Генштабу ЗС РФ про підозру у підбурюванні посадовця Кабінету Міністрів України до державної зради.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

У СБУ зазначається, що підозрюваний перебуває у РФ на посаді начальника оперативного відділу розвідувального управління штабу Західного військового округу 74-го розвідувального центру Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ.

Співробітники СБУ задокументували, що російський розвідник підбурював громадян України до вчинення державної зради на шкоду Україні.

Повідомляється, що у 2017 році підозрюваний, зокрема, схилив заступника керівника Протоколу Прем’єр-міністра України до державної зради.


Читайте також: Підрозділи психологічних операцій російської армії


Український посадовець погодився збирати та передавати російським спецслужбам відомості у сфері оборони, економіки та зовнішніх відносин України, що циркулюють у системі Кабінету Міністрів.

Справа Єжова

Нагадаємо, 20 грудня 2017 року співробітники контррозвідки СБУ викрили чиновника секретаріату Кабміну на діяльності в інтересах спецслужб Росії.

Ідеться про Станіслава Єжова – колишнього заступника керівника протоколу Прем’єр-міністра, особистого перекладача тодішнього прем’єра Володимира Гройсмана.

За версією слідства, перекладач був завербований російськими спецслужбами під час поїздки до Санкт-Петербурга в червні 2017 року.

Станіслав Єжов та Володимир Гройсман. Фото: з відкритих джерел

У вересні 2019 року Єжова, засудженого за вчинення державної зради. Станіслава Єжова передали Росії в рамках обміну полоненими.

Контррозвідка Росія СБУ Україна Шпигунство