fbpx
СБУ припинила діяльність злочинної групи, що постачала товари військового призначення до Росії

СБУ припинила діяльність злочинної групи, що постачала товари військового призначення до Росії

Затримання Контрабанда СБУ Україна Харківщина

У Службі безпеки України, інформують, що на Харківщині було викрито і блоковано протиправну діяльність міжрегіональної злочинної групи. Її учасники незаконно постачали великі партії товарів військового призначення до Російської Федерації.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на СБУ.

Контррозвідники спецслужби встановили, що до складу групи входили мешканці Харківської, Київської та Сумської областей. Повідомляється, що зловмисники скуповували комплектуючі на вторинному ринку у приватних комерсантів. Ділки, поза митним контролем, автотранспортом вивозили до Росії комплектуючі. Потім посередник перепродавав обладнання авіаційної, танкобудівної та радіоелектронної галузей оборонним підприємствам РФ.

Зазначається, що у межах розпочатого слідчими Служби безпеки кримінального провадження попереджено спробу незаконного переправлення учасниками групи до Росії партії військових товарів на загальну суму понад $100 тисяч.

Повідомляється, що під час завершального етапу спецоперації правоохоронці провели 16 обшуків за місцями мешкання учасників злочинної групи та зберігання товарів військового призначення на території Харківської, Київської та Сумської областей.

У ході слідчих дій вилучено: комплектуючі до військової техніки; штампи для підроблення технічної документації; печатки комерційних структур, бухгалтерські документи, чорнові записи, чеки, засоби зв’язку та інші докази протиправної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення учасникам групи про підозру за ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Також СБУ перевіряє можливу причетність учасників зазначеної злочинної групи до постачання українським оборонним підприємствам «б/в» комплектуючих до військової техніки. За однією з версій, обладнання ділки скуповували на території Росії та в Україні, а потім піддавали «косметичному ремонту» та забезпечували підробленою технічною документацією.

Документування протиправної діяльності відбувалося під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Нагадуємо, що на минулому тижні, у Службі безпеки України повідомили про викриття колишнього бойовика у підрозділі ЗСУ в районі операції Об’єднаних сил.

У спецслужбі запевняють, що чоловік у 2014 році у складі незаконних збройних формувань так званої «ДНР» зі зброєю в руках перебував на одному з блокпостів у Слов’янську на Донеччині. Він здійснював огляд і перевірку документів громадян і транспортних засобів.

Повідомляється, що у ході проведення обшуку за місцем проживання правопорушника правоохоронці виявили і вилучили незареєстрований пістолет травматичної дії та проросійську символіку.

Затримання Контрабанда СБУ Україна Харківщина