fbpx
СБУ викрила інтернет-агентуру Росії

СБУ викрила інтернет-агентуру Росії

Затримання Російська агресія СБУ Україна

СБУ викрила нові осередки інтернет-агентури спецслужб Росії.

Про це інформує Мілітарний.

Кіберфахівці Служби безпеки викривають в мережі інтернет-агентів, яких координують представники спецслужб Росії, повідомили у пресслужбі відомства. За завданням російських «кураторів» зловмисники закликали до ведення агресивної війни та зміни меж державного кордону України.

Для проведення інформаційно-підривної діяльності ворожа агентура використовувала інформацію з пропагандистських інтернет-видань РФ і сайтів незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР», – йдеться у повідомленні.

СБУ повідомляє, що у ході слідчих дій за місцями перебування зловмисників у різних регіонах України правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності.

Судове рішення

У Чернігові до 3 років позбавлення волі засуджено агітатора, який через інтернет закликав до зміни меж держкордону нашої країни.

Для поширення провокаційних матеріалів він створював і адміністрував у соцмережах спеціалізовані групи.

Суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.Вирок набув законної сили.

А у Маріуполі була заблокована діяльність трьох учасників мережі ворожих інтернет-агентів. Зловмисники популяризували бойовиків незаконних збройних формувань і агітували за зміну меж державного кордону.

Свої публікації вони розміщували у заборонених в Україні соцмережах. Слідчі органів безпеки повідомили зловмисникам про підозру.

Окрім того, на Запоріжжі викрито мешканця Бердянська, який розміщував на персональних сторінках однієї з соцмереж інформацію із закликами до повалення конституційного ладу.

Повідомлено, що за викритими фактами тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до інформаційно-підривної діяльності проти державної безпеки України.

 

Затримання Російська агресія СБУ Україна