fbpx
СБУ викрила “крота” у своєму Харківському управлінні

СБУ викрила “крота” у своєму Харківському управлінні

Війна з Росією Держзрада СБУ Україна Харків Харківщина

СБУ затримала співробітника координаційного штабу Управління Служби безпеки України у Харківській області. Він працював на спецслужби РФ.

Виконуючи завдання ворога чоловік влаштувався в СБУ вже після 24 лютого 2022 року, до цього він був посадовцем Харківської міськради.

Затриманий передавав росіянам розвіддані, плани про діяльність ЗСУ, правоохоронних органів та спецслужб України.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Отриману від свого агента інформацію окупанти використовували для передислокації своїх підрозділів, щоб захистити їх від артударів ЗСУ.

Крім того, російські війська завдяки отриманій інформації планували диверсії та масовані артилерійські і прицільні ракетні обстріли по об’єктах міста.

В обмін на співпрацю окупанти обіцяли своєму агенту та його родині безпеку, якщо РФ вдасться захопити регіон.

 

Щоб передавати дані затриманий використовував закриті канали зв’язку з дотриманням правил конспірації.

Зрадника затримали “на гарячому” – після того, як він попросив представника спецслужб завдати удару по об’єкту, де перебуває особовий склад СБУ.

Затриманому повідомили пор підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Також йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, напередодні Служба безпеки запобігла серії замовних убивств представників вищого військово-політичного керівництва і громадських діячів України.

Війна з Росією Держзрада СБУ Україна Харків Харківщина