fbpx
Сенат США схвалив оборонний бюджет з 300 мільйонами для України

Сенат США схвалив оборонний бюджет з 300 мільйонами для України

Світ Співпраця США Україна Україна-США

У Сполучених Штатах схвалили виділення 300 мільйонів доларів на підтримку Збройним силам України.

Про це інформує Мілітарний.

Верхня палата Конгресу США (Сенат) у середу, 15 грудня, схвалила проект оборонного бюджету країни на 2022 фінансовий рік, що розпочався 1 жовтня.

Проект бюджету направлено на підпис президенту Джо Байдену. Документ передбачає 770 мільярдів доларів на військові потреби Сполучених Штатів, пише «Укрінформ».

Узгоджений бюджет передбачає виділення 300 мільйонів доларів на підтримку України в галузі безпеки, що на 50 мільйонів доларів більше, ніж у запиті президента США, включаючи 75 мільйонів на летальне озброєння.

Фото на тему: Протитанковий комплекс Javelin

Ще чотири мільярди доларів призначені для Європейської оборонної ініціативи і 150 мільйонів доларів підуть на розвиток співпраці у сфері безпеки з країнами Балтії.

Серед ключових положень нового оборонного бюджету – підвищення зарплат військових та цивільних працівників Пентагону на 2,7%.

В оборонний бюджет США не були включені санкції щодо російського газопроводу “Північний потік – 2” та поправка, яка забороняє американцям купувати російський суверенний борг.

Підтримка ЗСУ

З 2014 року Сполучені Штати надали Україні допомоги у сфері безпеки на понад 2,5 мільярда доларів.


У США розглядають передачу Україні Ми-17 та ПЗРК Stinger


В рамках матеріально-технічної допомоги Україні США будують низку об’єктів для українського флоту – збудувати новий пірс на базі ВМС в Очакові та збудувати казарму для морських піхотинців в Миколаєві, а також низку інших об’єктів для Збройних Сил та Національної Гвардії України.

14 листопада повітряним шляхом до нашої держави доправили приблизно 80 тисяч кілограмів боєприпасів, попередня, третя за рахунком партія додаткової міжнародної безпекової допомоги зі США прибула до України 22 жовтня. Окрім того, 10 та 18 жовтня, до України було доставлено попередні дві партії вантажу. Допомога для Збройних сил України включає боєприпаси, протитанкове та високоточне озброєння, медичне майно тощо.

Світ Співпраця США Україна Україна-США